Abrikosų džemas man asmeniškai yra pats skaniausias su įvairiais sūriais. Dar jį naudoju pyragams pertepti arba gardinti. Kartais mėgstu valgytu net vieną, su skanios arbatos puodeliu, kai užsinori kažko itin skanaus arba maišau su itin mažu kiekiu aitrios adžikos ir skanauju prie paukštienos patiekalų arba su lietuvišku
varškės sūriu. Tai toks džemas, kurio niekada netepu ant baltos duonos arba skrebučio, man jis nedera net su blynais, visada norisi kažkaip kitaip.
Šiais metais tokio džemo prisiviriau itin daug.
Jeigu norisi pagaminti džemą su cinkeliu, tai vietoje vandens pilame šlakelį balto bei kvapnaus vokiško Riesling vyno. Prieš sukrėsdami į stiklainius, įmetame keletą sutraiškytų abrikosų kauliukų, dėl aromato ir skonio... Tik toks džemas tada jau nelabai bus tinkamas vaikams. :)
Iš nurodyto ingredientu kiekio gaunasi 3 arba 4 - 0,5 litro stiklainiai.