1. Pirmiausia agrastus švariai nuvalykite (nuskabykite kotelius bei barzdeles), nuplaukite ir apdžiovinkite.
2. Tuomet keptuvėje (patogiau būtų iš karto kepimo formoje, jei yra galimybė) ištirpinkite 200 gramų cukraus. Nukelkite nuo viryklės bei maišydamos atsargiai supilkite drungną vandenį arba brendį (labai atsargiai, kad karštas cukrus nevirstų pavojingu ugnikalniu). Jei cukrų tirpinome keptuvėje, iš karto visą supilkite į kepimo formą, kurioje kepsite (cukrus turi uždengti visą dugną).
3. Tada kiaušinius stipriai suplakite su 75 gramais cukraus. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę bei supilkite ištirpintą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įmaišykite į tešlą. Supilkite grietinėlę bei išmaišykite.
4. Po to agrastus suberkite ant ištirpinto cukraus. Ant viršaus užtepkite tešlos.
5. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje (apatinėje lentynoje) maždaug 30 minučių, kol truputį paruduoja.
6. Patiekite dar šiltą su plakta grietinėle arba vaniliniu padažu. Labai gardus ir atvėsęs, niekuo nepagardintas. Skanaus!
7. Pastebėjimas: Agrastus šiame recepte galite laisvai keisti vyšniomis. Cukrų galite ne vien ištirpinti, bet ir ilgėliau pakepinti su gabaliuku sviesto, kol truputį karamelizuosis.