migdolų drožlės (arba smulkinti riešutai): papuošimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje aguonas užpilame su verdančiu vandeniu bei paliekame per naktį. Perkošiame bei kelis kartus permalame.
2. Tuomet elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinių trynius kartu su 200 gramų cukraus iki šviesios masės. Nuolatos maišant sudedame į aguonas. Po to suberiame džiūvėsėlius, cinamoną bei viską gerai išmaišome.
3. Tada išplakame kiaušinių baltymus iki putų bei atsargiai, dedant po kelis šaukštus, įmaišome į aguonų masę.
4. Po to paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 20 centimetrų skersmens). Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
5. Likus maždaug 20 minučių iki pyrago kepimo pabaigos, pradedame ruošti grietinėlės kremą. Į puodą storu dugnu supilame grietinėlę bei suberiame cukrų. Maišant užverdame beo ant nedidelės ugnies verdame maždaug 15–20 minučių, kol masė sutirštės bei pasidarys panaši į sutirštintą pieną.
6. Tada iškepusį dar šiltą pyragą išimame iš formos, paviršių subadome mediniu iešmeliu bei sulaistome grietinėlės kremu. Paliekame maždaug pusę grietinėlės kremo. Likusį kremą paverdame dar šiek tiek, kol jis labiau sutirštės bei pagelsvės.
7. Tuomet jį vienodu sluoksniu paskleidžiame ant pyrago viršaus, pabarstome riešutais bei paliekame atvėsti.
8. Po to kelioms valandoms įdedame į šaldytuvą, kad pastingtų viršutinis sluoksnis. Skanaujame!