1. Pirmiausia vištieną nuplaukite bei nusausiname, iš visų pusių ištrinkite druskos ir pipirų mišiniu.
2. Tuomet puode virš didesnės nei vidutiniškos liepsnos įkaitinkite aliejų, apkepinkite vištieną iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes.
3. Pridedame supjaustytus svogūnus (jeigu naudojame grybus, jie į puodą keliauja kartu su svogūnais) ir likusius recepto prieskonius, juos pakišame po vištiena, kad pasikepintų apie 5 min. ant įkaitusio puodo dugno.
4. Tada sumažinkite liepsną. Į puodą dėkite nuskustas stambiai supjaustytas bulves, pilkite alaus. Skystys turi beveik padengti puodo turinį (galiukai gali būt išnirę). Jei pritrūkote alaus, galite papildyti šiek tiek vandens. Uždenkite puodą dangčiu bei virkite apie 20 minučių.
5. Dabar į puodą dėkite stambiai supjaustytas morkos bei kitas pasirinktas daržovės, jų nebūtina panardinti. Vėl uždenkite puodą bei pakunkuliuokite daržoves maždaug 5-7 minutes.
6. Patiekite sriubinėse lėkštėse prie alaus bei purios kvietinės duonos. Skanaukite!