1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite miltus su druska. Kitame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, vandenį, cukrų, tirpintą sviestą bei mieles. Vis pamaišydamos palaikykite (maždaug 10-15 minučių), kol mielės ištirps ir suputos.
2. Kai jau mielės suputoja, supilkite į miltus ir maišykite, kol tešla tampa tąsi ir elastinga. Stalą pabarstykite miltais ir vis pridėdamos po truputį miltų minkykite tešlą maždaug 5 minutes. Tešla turi beveik nelipti prie rankų, bet būti itin minkšta.
Reklama
3. Uždenkite ir kildinkite šiltai, kol padvigubės (man pačiai iškilo per maždaug 40 minučių). Pakilusią dar kartą minkykite maždaug 5 minutes ant miltais pabarstyto stalo. Jeigu tešla vis dar limpa - minkydamos pasitepkite rankas aliejumi.
4. Po to dėkite tešlą į duonai kepti skirtą kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, ir dar kartą kildinkite, kol padvigubės.
5. Pakilusią duoną aptepkite tirpintu sviestu ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
6. Iškepusią atvėsinkite ant grotelių. Nors šį kartą pas mus duona visiško atvėsimo net nespėjo sulaukti, buvo ragaujama ir skanaujama dar šilta (ir kaip supratote buvo visa suvalgyta). Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.