Amerikietiški blyneliai iš kefyro tešlos

2024-10-18 Autorius IPKitchen

Amerikietiški blyneliai iš kefyro tešlos
Tai purūs kefyro blyneliai, kurie paruošiami naudojant paprastus ingredientus, tokius kaip kiaušiniai, cukrus ir kefyras. Tešla gaminama itin paprastai, sumaišant pagrindinius ingredientus, įskaitant miltus ir saulėgrąžų aliejų. Šie blyneliai kepami sausame paviršiuje ir išsiskiria tuo, kad ant jų paviršiaus kepant susidaro burbuliukai, kurie signalizuoja, kad laikas apversti. Galutinis rezultatas – minkšti, švelniai saldūs blyneliai, puikiai tinkantys pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras - tobulai minkšti, purūs ir skanūs blynai. Vieni mano mėgstamiausių. Gardinkite sezoninėmis uogomis, bananais,  šokoladu, grietinėle ar karamele. Neprašausite, blynai universalūs, šalia jų tinka viskas. Jeigu norite to pusryčių efekto kaip rodo filmuose - formuokite kiek didesnius blynus, kepkite ant žemos kaitros. Tegul kepa lėčiau, bet iškeps tobuli. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai:  2 vnt.
    • Cukrus: 2-3 valg. š.
    • Vanilinis cukrus: 20 g (mažas pakelis)
    • Druska: žiupsnelis
    • Kefyras: 500 ml (kambario temperatūros)
    • Soda: 1 arb. š.
    • Kvietiniai miltai: 300 g (persijoti)
    • Saulėgrąžų aliejus: 2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį mušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų, bei žiupsnelį druskos. Viską išplaktio.
  2. 2. Į dubenį prie kiaušinių supilti kefyrą ir dėti sodą. Vėl viską išplakti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įmaišyti išsijotus miltus ir alyvuogių aliejų. Užmaišyti tirštą tešlą.
  5. 4. Įkaiti keptuvę, riebalų nereikia. Keptuvė neturėtų būti labai karšta.
  6. 5. Formuoti blynus ir kepti tol, kol tešlos paviršiuje pasirodys burbuliukai. Tik tuomet apversti.
  7. 6. Iškepti ir patiekti su mėgstamais priedais.
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
(1)