Ančiuvis su vištienos kepenėlėmis - toskaniškas kepenėlių užkandis

2021-01-29 Autorius Gamina Vanagai

Ančiuvis su vištienos kepenėlėmis - toskaniškas kepenėlių užkandis
Nebežinote ką galima pagaminti iš vištienos kepenėlių? Atsibodo gaminti paštetą ar troškinį? Į kompaniją paimkime ančiuvius ir pagaminkime karališką užkandį, kuris yra giriamas visų. Valgo net tie, kas įprastai kepenėlių nepripažįsta. :)

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 50 gramų
    • česnakas: kelių skiltelių
    • ančiuviai: 5-6
    • peletrūno lapeliai (naudojau džiovintą
    • petražolės arba kitas žalumynas
    • druska
    • pipirai
    Patiekimui:
    • paskrudinta ciabatta duona

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos kepenėles pasiruoškite (nuplaukite, nuimkite plėveles) ir sukapokite gabaliukais.
  2. 2. Tada svogūną susmulkinkite.
  3. susmulkintas svogūnas
  4. 3. Ant mažos kaitros svogūną pakepinkite svieste, kol suminkštės.
  5. apkepamas svogūnas
  6. 4. Tuomet suberkite susmulkintus česnakus, dėkite ančiuvius, kad išsileistų ir pamaišykite.
  7. 5. Sudėkite vištienos kepenėles ir padidinkite kaitrą, kepkite pamaišydami, o pabaigoje suberkite žalumynus bei prieskonius - viso kepenėles kepkite maždaug 8-10 minučių - labai svarbų jų neperkepti (turi būti vos vos rožinės).
  8. 6. Dar šiltas vištienos kepenėles "tepkite" ant orkaitėje paskrudintos ciabatta duonos. Mėgaukitės neįprastu, bet nuostabaus skonio užkandžiu!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)
Kepta - gruzdinta burata su paprikų padažu
(2)