Ant grotelių kepta lašiša su sezamų plutele

2023-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Ant grotelių kepta lašiša su sezamų plutele
Kažkaip vakar su šeima suvokėme, kad jau senokai nevalgėme žuvies patiekalų. Tikrai nedovanotina klaida man, kaip prisiekusiai didžiuliai žuvies gerbėjai. Štai ta proga ištraukiu receptą, kurį jau senokai buvau nusižiūrėjusi vienoje televizijos laidoje ir planavau išmėginti. Visai nedaug ingredientų, o rezultatas pranoko pirminius lūkesčius. Tad drąsiai receptu pasidalinu ir su Jumis. Mėginkite, nes tikrai pirštelius laižysite valgydami. 

Ingredientai

    • lašišos filė: 2 gabaliukų
    • citrinų: 1
    • sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • imbiero šaknies: 2 centimetrų gabaliuko
    • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • sezamo sėklų: 50 gramų
    • raudonųjų ryžių (garnyrui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš citrinos sulčių, sojų padažo, tarkuoto imbiero ir cukraus sumaišykite marinatą.
  2. 2. Tada į pasiruoštą marinatą pamerkite lašišos kepsnelius ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitinkite orkaitės grilį (jeigu sąlygos leidžia, galite kepti ir lauke).
  5. 4. Groteles patepkite trupučiu aliejaus ir ant jų dėkite lašišos kepsnelius.
  6. 5. Gausiai apiberkite sezamų sėklomis.
  7. 6. Aš šį kartą kepiau maždaug 20 minučių 180 laipsnių temperatūros temperatūroje. Kepant lauke ant grotelių, originaliame recepte buvo rekomenduojama kepti perpus trumpiau - tai yra apie 10 minučių.
  8. 7. Patiekite su raudonaisiais ryžiais ir įvairiomis daržovėmis. Skanaukite!

Gražina

Išmėginau, tik su juodaisiais sezamais (kepiau orkaitėje irgi). Tikrai labai skanu.
Atsakyti
Ant grotelių kepta lašiša su sezamų plutele