Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų piure - itin idomus duetas!

2019-11-22 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų piure - itin idomus duetas!
Sugalvojau, kad noriu pagaminti antieną su moliūgų piurė. Tikrai nežinojau kaip pavyks, kai perskaičiau receptą. Labai džiaugiuosi, kad pabandžiau, nes idealiai tiko. 

Moliūgų tyrei, aš tiesiog naudojau keptą moliūgą, kurį po to sutryniau maisto smulkintuvu.

Ingredientai

    • anties krūtinėlė su oda: 500 gramų (naudoju "Lapino puota")
    • apelsino sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: žiupsnio
    • šalavijo lapeliai: kelių
    Moliūgų piurei:
    • moliūgų tyrė: 300 mililitrų
    • apelsino sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • druska: žiupsnio
    • tarkuotas muskato riešutas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių anties krūtinėlę įpjaukite keliose vietose, sudarydamos rombus.
  2. 2. Tada įkaitinkite keptuvę. Dėkite anties krūtinėlę odele žemyn ir kepkite maždaug 4 minutes.
  3. 3. Šalia dėkite šalavijo lapelius.
  4. 4. Antienos krūtinėlę apverskite ir kepkite dar maždaug 3 minutes.
  5. 5. Tuomet apelsino sultis sumaišykite su medumi, druska ir pipirais.
  6. 6. Gautu marinatu ištepkite anties krūtinėlę ir pabaikite kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių.
  7. 7. Moliūgų tyrę pilkite į prikaistuvį ir užkaiskite virti.
  8. 8. Įspauskite apelsino sultis, įtarkuokite jo žievelę ir muskato riešuto, berkite druskos.
  9. 9. Patiekite iškeptą antieną su moliūgų piure ir skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų piure - itin idomus duetas!
Orkaitėje kepta antis su apelsinų - abrikosų padažu
(3)