bazilikas, rozmarinas, čiobreliai arba kitos žolelės: pasirinktinai
Glazūrai:
išspaustos apelsinų sultys: 3 valgomųjų šaukštų
garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
ištirpintas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pradžioje česnaką susmulkinkite. Sumaišykite su druska, pipirais, prieskoniais bei sviestu. Šiuo mišiniu įtrinkite vištienos kulšeles, dėkite į kepimo skardą bei paliekite bent 60 minučių pasimarinuoti.
2. Tuomet sumaišykite visus glazūros ingridientus. Maišykite, kol ištirps cukrus (galite pilti šiltą sviestą, taip cukrus greičiau ištirps). Aptepkite šia glazūra (pasilikite truputį aptepimui kepimo metu) konditeriniu teptuku kulšeles bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrunda - maždaug 30-40 minučių.
3. Kepimo metu dar kelis kartus aptepkite vištieną likusia glazūra, arba ta, kuri nutekėjus kepimo formoje. Skanaus!