Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno

2019-08-22 Autorius WorldRecipes.lt

Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno
Toks šašlykų marinato receptas ne šiaip geras, o tiesiog unikalus. Mėsa jame marinuojasi vos 40 minučių, o taip pat gali būti be šaldytuvo net 2-3 dienas ir nesugesti. Žinoma, neverta pamiršti, kad mėsa privalo būti kokybiška, taipogi nepaliekame jos tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • saulėgrąžų aliejaus: 200 mililitrų
    • svogūnų: 500 gramų
    • jautienos: 1,5 kilogramo (tinka ir aviena)
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
    • džiovintos kalendros: pagal skonį
    • druskos: pagal skonį
    • kalendrų lapų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į indo dugną supilame saulėgrąžų aliejų.
  2. 2. Tada beriame juoduosius pipirus. Pagal savo norą - džiovintas kalendros sėklytes ir žalius lapus.
  3. Reklama
  4. 3. Pasūdome ir neilgam paliekame.
  5. 4. Tuomet supjaustome kiekvieną svogūną į 4 dalis. Patį smulkiausią svogūną susmulkiname bei sutriname su nedideliu druskos kiekiu.
  6. 5. Dedame svogūnus į aliejų.
  7. 6. Stambiai supjaustome mėsą. Aš stengiuosi šiam receptui naudoti tik kokybišką jautieną, bet tinka ir kiauliena arba aviena.
  8. 7. Dedame mėsą į puodą su marinatu ir permaišome. Svogūnus, kurie atsidūrė viršuje, pasukame įpjova į mėsą.
  9. 8. Palaukiame 40 minučių ir galite dėti ant įkaitintų žarijų!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno
Armėniškas šašlykų marinatas jautienai arba avienai su svogūnais, be majonezo, acto ir vyno
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
(15)
Keptuvėje kepti mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
(5)
Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje
(1)
Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
(1)