Jums tikrai patiks šie sausainiai.
Vienas iš paprasčiausių ir greičiausių švelnių ir minkštų, labai aromatingų sausainių receptų.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 gabalas;
- cukrus, 80 g;
- miltai, 170 g;
- sviestas, 100 g;
- kepimo miltelių, 1 šaukštelis;
- žiupsnelis druskos;
- obuoliai, 270 g;
- cinamono arba vanilino pagal skonį.
Virimo procesas
Iš anksto iš šaldytuvo išimame sviestą arba labai kokybišką margariną.
Sviestą sutrinkite su cukrumi, vanile, druska ir cinamonu.
Paimkite visus aromatinius priedus pagal skonį ir norą.
Į masę įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Į tešlą įpilkite obuolių masės ir išmaišykite.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir šaukštu paskleiskite tešlą tam tikru atstumu tarp sausainių.
Kepame 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Pažiūrėkite į savo orkaitę aukso rudos spalvos.
Atvėsusius, aromatingus ir minkštus sausainius galima apibarstyti cukraus pudra.
Jei jums patinka riešutai, tada 5 minutes iki kepimo pabaigos sausainius pabarstykite cukrumi, sumaišytu su kapotais graikiniais ar žemės riešutais.
Smėlinės tešlos sausainiai per mėsmalę pats švelniausias ir trapiausias delikatesas
Šie sausainiai jau seniai yra vieni mylimiausių dėl jų paprasto paruošimo ir ypatingo skonio.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– margarinas arba sviestas, 250 g;
– cukrus, 180 g;
– tryniai, 2 vnt;
– majonezas, 5 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio;
– apie 550 g miltų;
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi, suberkite trynius, druską ir majonezą, sumaišykite.
Miltus persijokite ir į masę suberkite dalis, įpilkite vanilino ir kepimo miltelių.
Uždenkite tešlą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Tešlą susukite į mėsmalę ir dalimis dėkite į kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Pažvelkite į savo orkaitę.
Patarimas: į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų – gausite riešutų sausainių.
Iškepus galite pabarstyti cukraus pudra.