Klasikinis pyrago receptas, kuris teisėtai laikomas vienu skaniausių ir mylimiausių.
Receptas yra labai paprastas ir net jei jūs niekada negaminote Napoleono, ši patirtis jums bus sėkminga.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- šaldyto sviesto, 200 g;
- miltų, 350 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- ledinis vanduo, 120 g;
- acto, 11 g;
- žiupsnelis druskos.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą:
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pieno, 1 l;
- cukraus, 200 g;
- bet koks krakmolas, 60 g;
- sviesto, 50 g;
- sunkioji grietinėlė, 200 ml;
- vanilino pagal skonį.
Gaminimo procesas
Sumaišykite kiaušinį su vandeniu, actu ir druska.
Sušaldytą sviestą supjaustykite gabaliukais ir suberkite į maišytuvą, pabarstykite miltais.
Mes pertraukiame trupinį ir nestabdydami įrangos, supilkite skystą mišinį.
Kai tešla susirenka į vieną gumulą, išimkite jį.
Patarimas: jei neturite maišytuvo arba norite tešlą gaminti rankomis, darykite tai rankomis – sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su miltais į trupinius, tada įpilkite skysčio ir surinkite masę į gumulą.
Padalinkite į 12 dalių, įdėkite į maišelį ir nusiųskite į šaldiklį 30 minučių.
Kiekvieną dalį susukite į apskritimą (apie 16 cm) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes.
Mes prilyginame vis dar šiltus pyragus (galite įdėti plokštelę ar formą ir nupjauti).
Iš atraižų darome trupinius.
Kremui pieną sumaišykite su vanile ir užvirkite.
Kiaušinius sumaišykite su krakmolu ir cukrumi.
Supilkite mišinį į pieną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės ir virkite grietinėlę ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Nuimkite nuo viryklės, supilkite sviestą, minkykite iki vientisos masės ir atvėsinkite.
Plakite šaltą grietinėlę iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakite iki šviesos.
Mes suformuojame pyragą, sutepdami pyragus kremu, padengiame šonus, pabarstome trupiniais.
Mes keletą valandų siunčiame į šaldytuvą ir patiekiame prie stalo.
Tarp kai kurių pyragaičių galite įdėti šiek tiek uogienės pagal savo skonį arba pabarstyti šokolado drožlėmis.
Ir torto nereik: valgai ir verki iš malonumo! Rastas skaniausias varškės pyrago receptas
Labai minkštas ir subtilus varškės pyragas su ryškiu citrusinių vaisių aromatu ir skoniu.
Jis paruošiamas greitai ir visada būna labai skanus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- sviesto, 100 g;
- cukraus, 100 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 250 g.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- apelsinai, 2 vnt;
- cukraus, 70 g.
Norėdami paruošti užpildą, jums reikės :
- varškės, 400 g;
- kiaušiniai, 1 vnt;
- cukraus, 90 g;
- riebios grietinės, 100 g.
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi iki vientisos masės.
Įpilkite kiaušinių ir sumalkite masę.
Supilkite pasėtus miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
Mes suvyniojame jį su folija ir 30 minučių siunčiame į šaldytuvą.
Nuplautus apelsinus nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais, sumalkite maišytuve iki tyrės.
Į keptuvę suberkite citrusinių vaisių masę ir sumaišykite su cukrumi, kepkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, cukrumi, pertraukite panardinamuoju maišytuvu.
Formą uždengiame pergamentu, tepame tešlą ir paskirstome rankomis, formuojame aukštas puses.
Ant dugno dėkite apelsinų masę, ant viršaus – varškę, pabarstykite apelsino žievele.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir supjaustykite porcijomis.
Pagal skonį galite patiekti su bet kokia citrusinių vaisių uogiene ar marmeladu, jis bus dar skanesnis ir aromatingesnis.
Kiekvieną dieną aš kepu prie arbatos šį pyragą. Skanus ir greitai paruošiamas
Minkštas, subtilus, aromatingas pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir paprastai.
Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.
Norėdami gaminti maistą, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltų ‚350 g;
– sviestas, 100 g;
– atidarytuvas ‚1 arbatinis šaukštelis;
– cukraus ‚150 g;
– pasūdykite žiupsnelį.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
– kieta 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakite maišytuvu.
Miltus perkošiame ir sumaišome su atidarymo priemone, dalimis įdedame į masę ir išminkome tešlą.
Tešlą paskleidžiame ant stalo ir minkome rankomis.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu.
Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka.
Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.
Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.
Pyragas „Plombyras“. Desertas per 15 minučių be orkaitės ir be sausainių
Pyragas pasirodo skanus, jis padaromas greitai ir nieko nereikia kepti.
Palepinkite ką nors saldaus ir pamiršite kalorijas.
“Grietinėlė”
Taigi, ko mums reikia:
Kremas:
- 2 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis vanilino
- 2 šaukštai krakmolas
- 500 g riebios grietinės (nuo 20%)
- 50g sviesto
Trupininis:
- 250g miltų
- 70g cukraus
- 150g sviesto
Pradėkite nuo kremo:
Jei kiaušinėliai maži, paimkite tris.
Puode sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, vaniliną ir krakmolą.
Viską sumaišykite plakikliu iki vientisos masės.
Kai viskas sumaišoma, įpilkite grietinės ir vėl sumaišykite.
Mes išsiunčiame puodą į ugnį ir, nuolat maišydami, virkite grietinėlę.
Tai turėtų pasirodyti kaip kremas.
Patarimas! Jei turite puodą ne storu dugnu, geriau virkite grietinėlę vandens vonelėje, kad ji nesudegtų.
Tirštėjant kremui, nukelkite nuo ugnies, įpilkite slyvų ir aliejaus, sumaišykite ir perkelkite į kitą dubenį, kad greitai atvėstų.
Tuo tarpu mes paruošime pyragus, tačiau jie nebus gana įprasti.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir cukrų ir įpilkite tarkuotų slyvų aliejaus.
Maišykite rankomis, kol gausite mažą trupinį.
Dabar šį trupinį reikia kepti keptuvėje.
Mes ant ugnies dedame sausą keptuvę, išpilame trupinius, geriau kepti dalimis, kad gautumėte gražią spalvą ir nieko nedegtų.
Ji labai greitai kepa. Tiesiog maišykite, kol pamatysite auksinę spalvą.
Ir viską suberkite į dubenį – leiskite atvėsti.
Dabar paruoškime formą:
Uždenkite formą maisto plėvele.
Tortą paskirstome sluoksniais:
Ant formos dugno šiek tiek grietinėlės, tada trupinių ir taip toliau: grietinėlės – trupinio, kol baigsis ingredientai.
Atokiausias sluoksnis turi būti trupinys.
Viską uždengiame folija ir išsiunčiame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.
Skonis kaip Napoleono – subtilus ir kreminis. Niekas neatspės, iš ko jis pagamintas!
Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu
Tokį greitą ir paprastą pyragą pagaminsite iš minimalaus produktų rinkinio.
Įdaras taip pat gali būti pagamintas iš obuolių ar bananų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt;
- cukraus, 100 g;
- kefyras, 50 ml;
- sviesto, 30 g;
- žiupsnelis druskos;
- miltų, 250 g;
- kepimo miltelių, 10 g;
- bananai, 2 vnt;
- cukraus karamelei, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite cukrumi.
Tepame banano riekeles.
Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, maišykite plakikliu, kol cukrus ištirps.
Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, suberkite į masę ir suminkykite tešlą.
Užpilkite tešlą ant bananų ir išlyginkite mentele.
Uždenkite ir kepkite 15 – 20 minučių iš vienos pusės.
Plokštute apverskite jį ant pergamento ir su juo įdėkite į keptuvę.
Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 – 15 minučių kitoje pusėje.
Įdėkite pyragą į lėkštę, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių
Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams.
Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 250 ml;
- grietinė, 50 ml;
- miltų, 400 g;
- trynys, 1 vnt;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- soda, pusė šaukštelio;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mes imame produktus kambario temperatūroje.
Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.
Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.
Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.
Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus.
Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.