Pyragas „Trys stiklinės“ tikra to žodžio prasme tirpsta burnoje. Viską sumaišyti ir į orkaitę

Pyragas „Trys stiklinės“ tikra to žodžio prasme tirpsta burnoje. Viską sumaišyti ir į orkaitę
Lengviausias receptas, kurį gali įveikti net maisto gaminimo pradininkas. 

Gaminimo patogumas yra tas, kad visus produktus matuojame ta pačia viena dydžio stikline.

Biskvitas drėgnas, minkštas, papildomo impregnavimo nereikia.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyro, miltų ir cukraus po 1 stiklinę (200 g);
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • kakava, 2 šaukštai;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • daržovių aliejus.
Reklama
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :

  • grietinė, 500 g;
  • cukraus pudra 2 – 3 šaukštai;
  • graikiniai riešutai pagal skonį ir norą.

Gaminimo procesas

Kefyrą sumaišome su soda.

Patarimas: kefyrą galima pakeisti jogurtu. Jei bijote, kad soda nebus užgesinta rūgštinėje kefyro terpėje, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių.

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, išmaišykite.

Sumaišykite abi mases ir sumaišykite.

Į masę persijokite kakavos miltus ir išminkykite tirštą tešlą.
Reklama
Supilkite augalinį aliejų ir sumaišykite.

Tepkite formą augaliniu aliejumi ir išpilkite tešlą.

Mes kepame 30–40 minučių 180 laipsnių temperatūroje, patikrindami pasiruošimą iešmu.

Atvėsinkite biskvitą ir supjaustykite 3 pyragais, išlyginkite biskvitą, supjaustykite papuošalus.

Kremui geriau paimti riebią grietinę ir suplakti su cukraus pudra. 

Plakti mikseriu nereikia, milteliai veikia kaip tirštiklis.

Pyragėlius sutepkite kremu, suformuokite pyragą, aptepkite kraštus ir viršų, pabarstykite trupiniais ir smulkintais riešutais.

Mes išsiunčiame pyragą kelioms valandoms į šaldytuvą.

Galite pasinaudoti šio pyrago receptu ir, sugalvoję savo grietinėlę, pasigaminti dar vieną desertą.

Grietininis be kepimo. Subtilus, lengvas ir beprotiškai skanus


Pyragas „Trys stiklinės“ tikra to žodžio prasme tirpsta burnoje. Viską sumaišyti ir į orkaitę

Šį pyragą pagaminu ne tik atostogoms, bet ir būtent tada, kai noriu pasilepinti skaniais ir paprastais desertais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikės šių ingredientų:

  • cukraus, 7,5 šaukštai;
  • miltų, 2,5 valg.
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • riebi grietinė, 400 g;
  • trapios tešlos sausainiai. 300 g;
  • sviesto, 120 g;
  • mažas, 1 – 2 šaukštai;
  • sviesto, 100 g;
  • vanilinas;
Reklama
Gaminimo procesas

Puode sumaišykite cukrų ir miltus, įpilkite kiaušinių ir sumaišykite iki vientisos masės.

Dabar pilame grietinę – imkite kokybišką ir riebią, nuo to priklauso pyrago skonis.

Maišykite, įjunkite nedidelę ugnį ir virkite maišydami, kol sutirštės.

Patarimas : kad masė nesušiltų, kaitinkite kuo mažiau, išmaišykite.

Mes užviriname ir virkite 2 minutes. 
Reklama

Konsistencija turėtų būti kaip pudingas.

Keptuvę su mase dedame į indą su ledu arba lediniu vandeniu. 

Masę sumaišome ir atvėsiname, uždengiame plėvele ir sustingstame.

Pagrindui paimame sausainį (galite ir paprastą, arba šokoladinį) ir bet kokiu būdu sutrinkite jį į trupinius.

Į trupinius supilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite.

Patarimas : Jei paspaudus masė neišlaiko formos, įpilkite 1–2 šaukštus pieno.

Mes paliekame trečdalį trupinių, likusius supilame į formą, aviną ir suformuojame šonus.

Formą dedame valandai į šaldytuvą.

Maišytuvu išplakite minkštą sviestą (100 g) ir įpilkite vanilino pagal skonį, išplakite.
Reklama
Mes taip pat plakame kremą ir dalimis sujungiame su sviestu, plakdami maišytuvu.

Įdėkite kremą į formą ant sausainių pagrindo, pabarstykite trupiniais ir padenkite folija. 

Mes dedame į šaldytuvą 5 valandoms.

Taip pat pasigaminsite skanų desertą, kuris tikrai patiks jūsų šeimai.