Astros kepsnys iš maltos vištienos krūtinėlės su kiaušiniais ir sūriu

2024-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Astros kepsnys iš maltos vištienos krūtinėlės su kiaušiniais ir sūriu
Šį legendinį maltos vištienos kepsniuką prisimenu dar iš tarybinių laikų. Astros kavinėje tai būdavo tikras firminis kepsnys ir visi bėgdavo mėgautis šiuo nuostabiu patiekalu. Nepamenu, kokioj kavinėje praėjusią vasarą sugalvojau užsisakyti šį kepsnelį, bet man tai buvo visai ne tas, kurį valgydavome anksčiau. Tad savo mamos užrašuose susiradau šį receptą. Mama ruošdavo iš maltos paukštienos, bet per stambų tinklelį. O šiomis dienomis, kiek pasiskaičiau internete, dauguma rekomenduoja mėsą kapoti. Bet aš negaminu iš kapotos mėsos, todėl negaliu užtikrinti, kad gausis. Aš lieku prie savo patikrinto recepto ir rekomenduoju Jums visiems išmėginti. 

Beje, mano mama ruošdavo iš naminės vištos, tad kartu sumaldavo ir vištos odą, bet jei naudosite pirktinę, tai malkite be jos. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • malta vištienos krūtinėlė: 1 kilogramo
    • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • padžiovintas batonas
    Įdarui:
    • kietai virti kiaušiniai: 2
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~50 gramų
    • razinos: 1 geros saujos
    Paniruotė:
    • kiaušiniai: 1
    • stambūs gabalėliai džiūvėsio
    • smulkūs džiūvėsėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos faršą suminkykite su duotais ingredientais bei pastatykite su dubenėliu į šaldytuvą valandėlei, kad viskas "susivienytų".
  2. 2. Razinas pamirkykite ir nuspauskite.
  3. Reklama
  4. 3. Sūrį sutarkuokite, kietai virtus kiaušinius susmulkinkite.
  5. 4. Razinas, sūrį, kiaušinius sudėkite į dubenėlį.
  6. 5. Tuomet viską gerai išmaišykite, pabarstykite pipirais. Kartais aš sūrio nededu, bet pakepinu kapotą svogūną bei sumaišau su kiaušiniu ir razinomis. Iš faršo formuokite kotletukus, dėkite įdaro bei pavoliokite kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose, vėl plakinyje bei stambesniais džiuvėsiais aplipinkite.
  7. 6. Kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  8. 7. Kad visai būtų iškepę, dar 10 minučių pašaukite sudėjus į skardą į orkaitę 180 laipsnių temperatūros.
  9. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Andriud

Nelabai supratau viska
Atsakyti

Daiva

O kiek batono reikia, negi viso??? Ačiū
Atsakyti

Ausra

Cia jurates kepsnys ne astra
Atsakyti
Briedienos kepsnys
(6)