Pastaruoju metu vis pastebiu, kad kažkaip dažnokai mano virtuvėje vis dažniau pasirodo tailandietiškų valgių. Niekada negalvojau, kad esu tokia didžiulė Thai virtuvės fanė, bet šį kartą vėl traukiu iš savo seniai nužiūrėtų aštriai - saldžių receptų tradicinį tailandietišką vegetarišką aštrių ryžių patiekalą su ananasais, šiek tiek modifikuotą pagal lietuviškas galimybes. Viskas tik dėl to, kad būtų įmanoma lengviau atrasti visus ingredientus šalia esančiose parduotuvėse. Ir labai tikiuosi, kad skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Tad pamėginkite šį puikų receptą ir Jūs. :)
Patarimas: Dar egzotiškiau šis patiekalas atrodytų, jei patiektumėte išskaptuotoje ananaso puselėje. Ir skonis su šviežiais ananaso gabaliukais būtų tikriausiai geresnis. Aš pati visada gaminu su konservuotais, dar niekaip neprisiruošiu išmėginti su šviežiais. Su jais man atrodo, kad lengvesnė gamyba, nes nereikia tiek "žaisti". :)
Marija
Atsakyti