Aštrūs ryžiai su ananasais

2023-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Aštrūs ryžiai su ananasais
Pastaruoju metu vis pastebiu, kad kažkaip dažnokai mano virtuvėje vis dažniau pasirodo tailandietiškų valgių. Niekada negalvojau, kad esu tokia didžiulė Thai virtuvės fanė, bet šį kartą vėl traukiu iš savo seniai nužiūrėtų aštriai - saldžių receptų tradicinį tailandietišką vegetarišką aštrių ryžių patiekalą su ananasais, šiek tiek modifikuotą pagal lietuviškas galimybes. Viskas tik dėl to, kad būtų įmanoma lengviau atrasti visus ingredientus šalia esančiose parduotuvėse. Ir labai tikiuosi, kad skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Tad pamėginkite šį puikų receptą ir Jūs. :)

Patarimas: Dar egzotiškiau šis patiekalas atrodytų, jei patiektumėte išskaptuotoje ananaso puselėje. Ir skonis su šviežiais ananaso gabaliukais būtų tikriausiai geresnis. Aš pati visada gaminu su konservuotais, dar niekaip neprisiruošiu išmėginti su šviežiais. Su jais man atrodo, kad lengvesnė gamyba, nes nereikia tiek "žaisti". :)

Ingredientai

    • virtų plikytų ryžių: 2 stiklinių
    • konservuotų arba šviežių ananasų: 240 gramų
    • porų: 0,5 stiklinės (arba svogūnų laiškų)
    • morkų: 1
    • graikinių riešutų: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 2 skiltelių
    • čili pipirų: 1 (naudojau marinuotą)
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • laimo vaisiaus sulčių: iš 1 vnt.
    • švelnaus sojų padažo: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų ir jame šiek tiek pakepinkite susmulkintus riešutus.
  2. 2. Tada dėkite supjaustytus čili pipirus (originaliame recepte rekomenduojama dėti 6 vnt., aš naudojau tik 1 vnt., nes šeimoje yra paauglių, kurie dar nelabai mėgsta aštrumą), stambiai tarkuotas morkas, česnakus ir pusę kiekio porų. Apkepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  3. 3. Tuomet sudėkite mažais gabaliukais supjaustytus ananasus ir virtus ryžius. Kartas nuo karto pamaišydami kepinkite, kol ryžiai įsigers aromatų ir įgaus perlų blizgesio.
  4. 4. Supilkite sojų padažą, laimo vaisiaus sultis ir likusius porus. Gerai permaišykite.
  5. 5. Tuomet nustumkite ryžius į keptuvės šonus ir viduryje palikite tuščią skylę. Į ją įmuškite kiaušinį ir stipriai suplakite. Kai kiaušinis ims kietėti, išmaišykite jį su ryžiais.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau ryžių receptų rasite: Ryžių receptai.

Marija

Tikrai dar nesu šitaip valgiusi ryžių. Būtinai išmėginsiu, nes skamba egzotiškai ir labai įdomiai. :)
Atsakyti
Garnyras: Troškinti mėlynieji kopūstai
(2)
Naminiai sušiai - sushi | Receptas
(14)
Vyšnios žiemai
(1)