Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado grilio kepsninėje

2021-03-21 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado grilio kepsninėje
Tai nuostabaus skonio aštrūs vištienos sparneliai, kuriuos jau kepiau nei vieną kartą kartą. Kelis kartus kepiau Kamado Bono kepsninėje ir kelis kartus orkaitėje. Šį kartą visas procesas ir nuotraukos iš kepimo grilio kepsninėje. Tad, jeigu norisi tokių sparnelių, o prieigos prie kepsninės neturite, tai viskas puikiai iškeps ir Jūsų virtuvėje tiesiog orkaitėje. 

Didžiausias ir vienintelis skirtumas, kurį pastebėjau, tai kad orkaitė prikaupia daugiau drėgmės, tai vištienos sparneliai nebūna tokie traškūs kaip grilinti.

Ingredientai

    • vištienos sparnelių petukai ir vidurinės dalys: 1,5 kilogramo
    • tamsus sojos padažas: 150 mililitrų
    • čili pipirai: 3-5 (priklausomai nuo rūšies)
    • aštrus padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Bull's-Eye", bet tinka ir kitoks)
    • česnako tyrė ir/arba granulės
    • pipirai
    • druska: šiek tiek
    • čili pudra (nėra būtina)
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Susiruoškite visus padažus ir prieskonius, kurių mums prireiks.
  2. vištienos sparnelių prieskoniai ir padažai
  3. 2. Paruošimas itin greitas bei paprastas: susmulkinkite čili pipirus ir išmaišykite visus ingredientus, kad gautumėte vientisą masę.
  4. vištienos sparnelių marinatas
  5. 3. Tuomet suverskite vištienos sparnelių dalis, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių, kad susigertų prieskoniai.
  6. marinuojami vištienos sparneliai
  7. 4. Jeigu nusprendėte kepti orkaitėje, tai 200 laipsnių temperatūroje - maždaug 40 minučių. Praėjus pusei laiko būtinai apverčiame.
  8. 5. Kamado Bono aš kepiau naudodama Rotisserie krepšelį, bet žinoma galima ir paprastai. Kepiau irgi 200 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių. Paskutines minutes būtinai stebime, kad nesudegtų.
  9. kepami vištienos sparneliai kamado bono grilyje
  10. 6. Papildomai į krepšiuką, jeigu norisi, galima įdėti grybų ir stambiai supjaustytų svogūnų riekelių.
  11. 7. Iškeptus vištienos sparnelius patiekiame ir lepinamės!
  12. kepti vištienos sparneliai grilyje
Peri peri vištos marinatas
(2)
Pad Thai su vištiena
(2)
Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais
(4)