Aukštaitiška močiutės burokėlių mišrainė su morkomis, bulvėmis ir raugintais agurkais

2024-05-23 Autorius WorldRecipes.lt

Aukštaitiška močiutės burokėlių mišrainė su morkomis, bulvėmis ir raugintais agurkais
Šiandien noriu parodyti Jums labai skanią virtų burokėlių mišrainę, kurią gamindavo mano močiutė iš Aukštaitijos. Ji ją ruošdavo su virtomis morkomis, bulvėmis ir raugintais agurkais. O aš dar parodysiu kelias galimas modifikacijas, kaip ją galima pakoreguoti ir "išgauti" naujų skonių. :)

Beje, vietoje aliejaus galima naudoti ir mėgstamą majonezą arba majonezą perpus sumaišytą su grietine. Man su majonezu skaniau, tačiau tradiciškai reiktų gaminti be jo, kad tik ir Kūčioms. :)

Taip pat, jeigu norisi galima dėti ir žirnelių, bet mano močiutė jų nedėdavo, nors man jie čia labai tinka!

Ingredientai

    • virti burokėliai: 4 (vid. dydžio)
    • virtos morkos: 2
    • virtos bulvės: 4
    • rauginti agurkai: 3
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kmynai
    • druska
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visas daržoves supjaustome kubeliais.
  2. 2. Svogūną susmulkiname bei trumpai apkepiname aliejuje.
  3. 3. Tuomet daržoves suberiame į dubenį, apibarstome kmynais, pasūdome ir užpilame aliejų su kepintais svogūnais bei gerai išmaišome.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!