Avietinis juodojo šokolado tortas

Ingredientai

     Biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 130 gramų
    • miltai: 130 gramų
    • kakava: 15 gramų (2,5 valg. šaukštų)
    • kepimo milteliai: 1 kupino arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
     Biskvitų sulaistymui:
    • juodasis šokoladas: 120 gramų
    • pienas: 120 mililitrų
     Kremui:
    • trintos avietės: 350 gramų
    • jogurtas: 350 gramų
    • grietinėlė: 470 mililitrų (36% riebumo)
    • cukraus pudra: 10 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 35 gramų
     Šokoladiniam ganašui:
    • juodasis šokoladas: 230 gramų
    • grietinėlė: 230 mililitrų (36% riebumo)
     Papuošimui:
    • avietės: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepkite biskvitą: Pradžioje kiaušinius išplakite su cukrumi kol masė padidėja kelis kartus bei tampa puri ir pabala (maždaug 7 minutes). Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais bei druska. Pusę sauso mišinio įsijokite į kiaušinių masę bei labai atsargiai šluotele išmaišykite (stenkitės atlikti kuo mažiau judesių). Paskui įsijokite likusius miltus bei vėl atsargiai išmaišykite. Masė turi likti tokia pat puri bei tiršta. Kepimo formos (naudota 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi bei pilkite į ją paruoštą tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 lakštus.
  2. 2. Biskvitų sulaistymui: Puode kaitinkite pieną (bet neužvirinkite). Į dubenėlį sudėkite sulaužytą šokoladą bei užpilkite ant jo kaitintą pieną. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Atvėsinkite.
  3. 3. Paruokite kremą: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti. Viename dubenyje sumaišykite jogurtą, trintas avietes bei 5 šaukštus cukraus pudros. Kitame iki standumo išplakite grietinėlę su 5 šaukštais cukraus pudros. Grietinėlę dėkite į aviečių masę bei išmaišykite, kol masės susijungia. Želatiną ištirpinkite ant ugnies (tik neužvirinkite) bei maišydamos atvėsinkite. Plona srovele pilkite ištirpintą želatiną į kremą bei maišykite, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatykite į šaldytuvą, kad truputį sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).
  4. 4. Paruoškite ganašą: Puode įkaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Atskirame dubenyje sudėkite sulaužytą šokoladą. Ant jo užpilkite įkaitintą grietinėlę bei maišykite kol šokoladas ištirps. Atvėsinkite bei statykite į šaldytuvą visiškam atšaldymui. Kai masė visiškai atšals bei bus standesnė išplakite ganašą plakikliu, kol tampa purus (maždaug 1-1,5 minutės). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos.
  5. 5. Surinkite tortą: Pirmą biskvito lakštą dėkite į tortinę, apjuoskite jį kepimo formos sienele bei sulaistykite trečdaliu tirpinto šokolado ir pieno mišiniu, dėkite pusę kremo. Ant jo dėkite antrą biskvito lakštą, vėl jį sulaistykite, sudėkite kitą pusę kremo, ir ant viršaus paskutinį biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite. Statykite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Nuo sustingusio torto nuimkite kepimo formos sienelę bei aptepkite jį paruoštu ganašu. Puoškite pagal fantaziją. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Avietinis juodojo šokolado tortas
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
KIT KAT tortas
(2)
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)