Avižinė košė su karamelizuotu čili bananu

2024-02-28 Autorius WorldRecipes.lt

Avižinė košė su karamelizuotu čili bananu
Šiandien mūsų šeimos šeimos pusryčiams, iš pačio ryto - šiek tiek labai skanios egzotikos. Bananas keptas su čili pipirais, cinamonu, sezamu ir ruduoju cukrumi - kaip fantastiškai jis čia tiko, prie nuostabiosios avižinių dribsnio košės!

Jei vis dėlto čili milteliai nuo ryto jus kiek baugina, tai galiu rekomenduoti, kad vietoje jų labai skanu būtų dėti daugiau kvapiųjų pipirų. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau artimiausiems pusryčiams. Imkite receptą!

Ingredientai

    • avižinių dribsnių: 3 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 100 mililitrų
    • druskos: žiupsnelio
    • cukraus: žiupsnelio
    Pagardui:
    • bananų: 1
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamo sėklų: 1 valgomojo šaukšto
    • rudojo cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamono
    • čili
    • kvapiųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avižinių dribsnių košę išvirkite kaip įprastai. Aš pati visada verdu su pienu ir vandeniu, santykiu 1:1. Pagardinkite druska bei cukrumi.
  2. 2. Tada bananą supjaustykite išilgai ir perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Mažoje keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto, dėkite bananus, sezamus, berkite prieskonius.
  5. 4. Kepkite keletą minučių, pavartykite bananą, kad iš visų pusių apgaubtų prieskoniai ir tirštas padažas.
  6. 5. Dėkite į lėkštes košę, ant viršaus - bananus, galite dar papuošti šviežiomis uogomis. Skanaukite!