Balandėlių troškinys su kiaulienos faršu ir kopūstais

2024-11-21 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Balandėlių troškinys su kiaulienos faršu ir kopūstais
Ruduo – tai metas, kai gamta dovanoja gausybę šviežių daržovių, o virtuvėje norisi šilumos ir jaukumo. Šis balandėlių troškinys su kiauliena – puikus pasirinkimas lietingai rudens dienai, kai norisi pasimėgauti sočiu ir aromatingu patiekalu. Naudojant kokybišką puodą, troškinys išlaikys visas skonines savybes ir bus itin gardus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Mėsa: vietoje kiaulienos faršo galima naudoti jautienos faršą, vištienos faršą ar kalakutienos faršą.
  • Daržovės: be morkų ir kopūstų, galima pridėti paprikų, cukinijų ar salierų, kad praturtintumėte skonį.
  • Pomidorų padažas: galima pakeisti trintais pomidorais ar pomidorų pasta, praskiedus vandeniu iki norimos konsistencijos.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Troškinimas: troškinant ant silpnos kaitros, daržovės išskirs savo sultis, todėl papildomo vandens gali neprireikti.
  • Maišymas: kartkartėmis pamaišykite troškinį, kad išvengtumėte pridegimo.
  • Patiekimas: šis troškinys puikiai dera su bulvių koše ir marinuotais agurkais ar raugintais agurkais.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 2000 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 500 kcal

Ingredientai

    • Kiaulienos faršas: 500 g
    • Aliejus: 2 šaukštai
    • Svogūnas: 1 vnt., smulkiai pjaustytas
    • Morkos: 3 vnt., tarkuotos arba pjaustytos kubeliais
    • Kopūstas: 300 g, smulkiai pjaustytas
    • Pomidorų padažas: 3 šaukštai
    • Grietinė: 1 šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Mėsos prieskoniai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite puodą ant vidutinės kaitros ir įpilkite aliejaus.
  2. 2. Sudėkite kiaulienos faršą į puodą, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Kepkite, kol mėsa taps rusva.
  3. Reklama
  4. 3. Į puodą pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.
  5. 4. Įdėkite tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas, gerai išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
  6. 5. Pridėkite smulkiai pjaustytą kopūstą, išmaišykite ir sumažinkite kaitrą.
  7. 6. Uždengę puodą dangčiu, leiskite troškiniui troškintis savo sultyse apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišydami, kad išvengtumėte pridegimo.
  8. 7. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
  9. 8. Išjunkite kaitrą, įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite ir patiekite.
  10. 9. Santrauka: Šis rudeniškas balandėlių troškinys su kiauliena – puikus pasirinkimas norint pasimėgauti sočiu ir aromatingu patiekalu. Naudojant sezonines daržoves ir kokybišką mėsą, troškinys tampa ne tik skanus, bet ir maistingas. Patiekite su bulvių koše ir marinuotais ar raugintais agurkais, kad sukurtumėte tobulą rudens vakarienę.
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
(6)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)