Baltas sviestinis padažas

2018-09-17 Autorius Kulinarė

Baltas sviestinis padažas
Šitoks padažiukas idealiai tinka prie daržovių, žuvies arba su jūros gėrybėmis

Ingredientai

    • vanduo: 250 mililitrų
    • "Shallots" susmulkinti svogūnai: 50 gramų
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • baltojo vyno actas: 125 mililitrų
    • grietinėlė: ~30 gramų (2 valgomųjų šaukštų)
    • sviestas be druskos: 300 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užkaiskite prikaistuvį bei sumaišykite vandenį, svogūnus, pipirus, druską ir actą. Palaukite, kol užvirs bei virkite maždaug 20 minučių. Jei verdant turinys ryškiai sumažės, tada įpilame dar kiek vandens. Svogūnams suminkštėjus, sutriname juos šaukštu spausdamos per sietelį.
  2. 2. Praėjus 20 minučių turėtų likti maždaug pusę stiklinės (125 mililitrai) mišinio. Jei turime daugiau arba mažiau, tada nupilame arba įpilame šiek tiek vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sumažiname ugnį bei į mišinį supilame grietinėlę. Nuolatos maišydamos šluotele nedideliais gabaliukais po truputį dedame sviestą (sviestas privalo būti kambario temperatūros). Sudėjusios didžiąją dalį sviesto sumažiname liepsną minimaliai, kiek įmanoma.
  5. 4. Sudėjusios visą sviestą, dar šiek tiek pamaišome bei nuimame nuo ugnies. Padažą laikome šiltai, kad nesukietėtų atvėsęs.
  6. 5. Patartina patiekti iškart. Jei naudosime padažą vėliau, tada vėl uždedame ant lengvos ugnies bei nuolatos maišydamos pašildome, kol turėsime vientisą skystą turinį. Skanaus:)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Bearnaise sauce - Berno padažas
(1)
Tartar padažas
(7)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)