Bandelės su nutella ir oreo

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Bandelės su nutella ir oreo

Ingredientai

    Tešlai:
    • šiltas pienas: 1 puodelio (~235 mililitrų)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • birios mielės: 1 pakelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • miltai: 3 puodelių
    • ištirpintas sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    Įdarui: Papildomai:
    • pienas: 0,5 puodelio
    • cukrus: 1 valgomųjų šaukštų
    • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi bei mielėmis. Įplakite kiaušinį bei sviestą. Po truputį berkite miltus bei minkykite tešlą. Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu bei paliekite kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
  2. 2. Tuomet kai tešla iškyla, ją perminkykite. Ant miltuoto stalviršio iškočiokite platų, kuo plonesnį, stačiakampį. Aptepkite jį su nutella bei apibarstykite sausainių trupiniais. Susukite vyniotinį ir, aštriu peiliu, pjaustykite griežinėliais. Dėliokite juos kepimo skardoje, pateptoje riebalais. Uždenkite rankšluosčiu bei dar maždaug 15-20 minučių pakildinkite.
  3. 3. Tada pieną išplakite su cukrumi bei tirpintu sviestu. Apšlakstykite, paruoštas kepti, bandeles.
  4. 4. Galiausiai pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 35-40 minučių. Tikras skanumėlis!