Beatos kibinai - pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais

2021-02-19 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos kibinai - pyragėliai su grybais ir raugintais kopūstais
Kibinų su grybais skonis yra tiesiog fantastiškas, nes jie yra gaminami iš mano pačios mėgstamiausios sviestinės tešlos, kurios receptą nusižiūrėjau Beatos laidoje. Grybų su raugintais kopūstais įdaras gaunasi kvapus bei turtingas. Tikrai rekomenduoju pabandyti ir Jums pasigaminti tokį nuostabų kibinų patiekalą. 

Ingredientai

    • miltai: ~400-450 gramų
    • sūdytas sviestas: 200 gramų (arba paprastas sviestas ir druska)
    • šaltas vanduo: 100 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • aliejus
    • džiovinti grybai: 100 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • rauginti kopūstai: 100 gramų
    • druska
    • pipirai
    • čiobrelis
    • šonkauliukų skonio sultinys: 1 kubelio
    • kiaušiniai: 1
    Patiekimui (jeigu norisi):
    • žalios salotos
    • vištienos sultinys (išviriau iš naminės vištos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Beatos kibinų tešlos gamyba: Aš pati visada gaminu maisto kombainu, nes šitaip viskas vyksta daug greičiau, bet jei savo virtuvėje tokio neturite, nuostabiai pavyks pasigaminti ir be jo, tik prireiks daugiau laiko.
  2. 2. Jei gaminsite maisto kombainu, šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, sumetame į maisto kombainą su ilgais peiliais, šalia suberiame miltus ir paleidžiame suktis, kad viskas pavirstų į drėgnus trupinius.
  3. 3. Tada pakeičiame kombaino peilius į tešlos maišymo kablį, įpilame porą šaukštų šalto vandens, ir paleidžiame maisto kombainą, kad jis suminkytų tešlą į vieną gumulą. Jei matote, kad trūksta vandens, jo dar šiek tiek įpilame, bet nepadauginame.
  4. 4. Po to imame tešlą iš kombaino, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą "pailsėti".
  5. 5. Jei gaminsite rankomis, šaltą sviestą sutarkuojame į miltus.
  6. 6. Tada pirštų galais patriname sviesto tarkius, kad viskas gerai susimaišytų, bet ilgai nesidarbuojame, kad sviestas nepradėtų tirpti.
  7. 7. Beriame į sviesto ir miltų trupinius keletą šaukštų šalto vandens ir maišome peiliu, kad viskas pradėtų kabintis į vieną gumulą.
  8. 8. Jei vis dar matote sausų trupinių, šiek tiek pašlakstome juos vandeniu ir spaudžiame drėgnus trupinius į tą patį gumulą.
  9. 9. Tešlą porą kartų perminkome, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kad tešla "pailsėtų".
  10. 10. Beatos kibinų įdaras: Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame suminkštėti.
  11. 11. Svogūną bei pievagrybius susmulkiname.
  12. 12. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies bei apkepiname svogūnus ir pievagrybius. Įberiame čiobrelių ir pipirų.
  13. 13. Raugintus kopūstus pasmulkiname, dedame į keptuvę prie svogūnų bei pievagrybių. Įpilame šiek tiek vandens, kuriame mirksta džiovinti grybai ir įdedame sultinio kubelį.
  14. 14. Viską išmaišome ir troškiname ant nedidelės kaitros.
  15. 15. Susmulkiname džiovintus grybus, suberiame juos į keptuvę ir toliau troškiname, kol kopūstai tampa minkšti.
  16. 16. Įdarą atvėsiname.
  17. 17. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  18. 18. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių.
  19. 19. Iškočiojame kiekvieną į ploną blyną, dedame į jį įdaro ir gražiai užlankstome galus.
  20. 20. Paruoštus kibinus - pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir dedame į orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol gražiai apkepa.
  21. 21. Patiekiame su salotomis arba sultiniu arba skanaujame vienus. Skanaus!
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
(2)