tirpinto kokosų aliejaus: 2 šaukštų (30 gramų) - arba sviesto
Įdarui ir patiekiui:
desertinės varškės: 2 pakelių
mėlynių: stiklinės (arba šilauogių)
cukraus pudros
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išplakame dubenyje kiaušinius su druska bei vaniliniu cukrumi. Suberiame miltus bei išsukame tirštą tešlą. Tuomet dalimis pilame pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė. Pabaigoje supilame tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) bei gerai išmaišome. Paliekame tešlą pastovėti maždaug 30 minučių.
2. Tešla gaunasi skysta, bet taip ir turi būti kepant skanius lietinius. Be to, kadangi tešlą užmaišius ji pastovi pusvalandį, miltai pabrinksta.
3. Prieš kepdami tešlą vėl gerai išmaišome.
4. Iškepame įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilame po mažą samtelį į keptuvę, tada pakreipiame keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame bei apkepame labai trumpai kitą pusę. Išimame ant lėkštės bei laikome šiltai, kol kepate kitus lietinius.
5. Prieš kepdama pirmąjį lietinį blynelį aš sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.
6. Kiekvieną lietinį blynelį patepame kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstome mėlynėmis bei susukame į vamzdelį. Patiekiame iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis bei cukraus pudra. Tobula!