cukraus pudra: 100 gramų (ir dar trupučio apibarstymui)
nenugriebtas pienas: 500 mililitrų
dideli kiaušiniai: 3 (geriau kaimiški)
skystas medus: 100 gramų
alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
džiovintos figos: 100 gramų (supjaustytos ir suplėšytos)
razinos: 100 gramų
kieti obuoliai be sėklų: 500 gramų (nulupti ir stambiai supjaustyti)
maltas cinamonas: 0,5 šaukštelio
apelsinų žievelės: 2
citrinų žievelės: 2
druska: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 centimetrų. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepame sviestu.
2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius bei cukrų. Kitame dubenyje sumaišome pieną, kiaušinius, medų bei alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilame į sausąjį, viską ganėtinai kruopščiai išmaišome.
3. Tada sudedame figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų bei citrinų žieveles ir druską. Vėl gerai išmaišome.
4. Supilame mišinį į tortinę bei kepame apie 50 minučių. Retkarčiais vis pažiūrime – jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždengiame pyragą folija. Prieš patiekdamos užbarstome cukraus pudros. Būtinai valgome šiltą. Skanaus!