Brokolių salotos su konservuotais avinžirniais ir kedrinių pinijų riešutais

2021-03-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Brokolių salotos su konservuotais avinžirniais ir kedrinių pinijų riešutais
Šias brokolių salotas su konservuotais avinžirniais ir riešutais tikrai nėra sunku pagaminti. Didžiausias jų minusas, kad jos skanesnės būna kitą dieną, bet valgyti galite ir tą pačią. Pamėginkite pasigaminti ir suprasite kaip čia viskas skanu.

Ingredientai

    • brokoliai: 300 gramų
    • konservuoti avinžirniai: 240 gramų
    • svogūnų laiškai: 2
    • šviežios petražolės: 1 saujelės
    • paskrudinti kedrinių pinijų riešutai: 30 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt. (arba pagal skonį)
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia brokolius supjaustome nedideliais žiedynais ir verdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštėja.
  2. 2. Tada supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame, kad nubėgtų vanduo.
  3. 3. Nuo konservuotų avinžirnių nupilame marinatą.
  4. 4. Tuomet į dubenį nutarkuojame vienos citrinos žievelę, sutarkuojame česnako skiltelę, sudedame garstyčias, medų, supilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų. Pagardiname pagal savo skonį druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  5. 5. Brokolius, avinžirnius, pjaustytus svogūnų laiškus, smulkintas petražoles ir kedrinių pinijų riešutus sumaišome su pasiruoštu padažu. Skanaujame!
  6. brokolių salotos su avinžirniais ir kedrinių pinijų riešutais
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)