Šias brokolių salotas su konservuotais avinžirniais ir riešutais tikrai nėra sunku pagaminti. Didžiausias jų minusas, kad jos skanesnės būna kitą dieną, bet valgyti galite ir tą pačią. Pamėginkite pasigaminti ir suprasite kaip čia viskas skanu.
1. Pirmiausia brokolius supjaustome nedideliais žiedynais ir verdame pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštėja.
2. Tada supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame, kad nubėgtų vanduo.
3. Nuo konservuotų avinžirnių nupilame marinatą.
4. Tuomet į dubenį nutarkuojame vienos citrinos žievelę, sutarkuojame česnako skiltelę, sudedame garstyčias, medų, supilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų. Pagardiname pagal savo skonį druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
5. Brokolius, avinžirnius, pjaustytus svogūnų laiškus, smulkintas petražoles ir kedrinių pinijų riešutus sumaišome su pasiruoštu padažu. Skanaujame!