2. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame tarkos pagalba.
Reklama
3. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir gerai išmaišome.
4. Tada supilame miltus ir išminkome bulvinę tešlą. Tešla gausis itin minkšta ir elastinga.
5. Sūrį supjaustome lazdelėmis.
6. Viską paruošiame bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakame kiaušinį su druska. Į dar vieną supilame džiūvėselius.
7. Iš bulvių tešlos rankoje suformuojame paplotėlį, įdedame gabaliuką sūrio ir suformuojame lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galite naudoti platų peilį, kuriuo prispaudžiame kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
8. Lazdelę įmerkiame į kiaušinio plakinį.
9. Po to apvoliojame džiuvesėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartojame 2–3 kartus (labai skubant, galima ir nekartoti). Tokiu būdu suformuojame bei apvoliojame visas bulvines lazdeles.
10. Lazdeles kepame iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume nereikalingą riebalų perteklių.
11. Galiausiai bulvines lazdeles patiekiame su mėgiame padažu. Jos gali būti tiek karštu, tiek šaltu užkandžiu. Taip pat jas galite patiekti ir kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Grazina Spokiene
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Įdomu
Atsakyti
ASTA GAVRILCIKIENE
Atsakyti
Mnij Ole Mnij Ole
Atsakyti
Elvyra
Audrone
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
Nesvarbu
undefined
Suris
Atsakyti
Virgita
Atsakyti
Vincas
Atsakyti