Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu

2018-02-14 Autorius Oditėlės blogas

Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu
Kai nusibosta įprasti bulviniai blynai, paįvairinimui galima išsikepti tokią bulvinę picą su šonine, svogūnais, pomidorais bei sūriu - labai gardu.

Kitą kartą gaminčiausi šiek tiek daugiau įdaro. Nors buvo labai skanu, bet pats įdaras galėtų labiau dominuoti, nei bulvės. :)

Ingredientai

    • bulvės: 5-6 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • rūkyta kiaulienos šoninė: 4 riekelių
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 1
    • tarkuotas fermentinis sūris
    • sviestas: gabaliuko
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskutame bulves.
  2. nuskutamos bulvės
  3. 2. Nuskustas bulves sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  4. tarkuojamos bulvės
    Reklama
  5. 3. Rankomis gerai nuspaudžiame skystį bei sumaišome su plaktu kiaušiniu ir miltais. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais (jei bulvės nėra šviežios, nepamirštame įdėti vitamino C).
  6. 4. Tuomet imame mažą keptuvę, įpilame truputį aliejaus bei įkaitiname. Dedame 3 kupinus valgomuosius šaukštus bulvių masės bei gražiai išlyginame blyną. Apkepame iš abiejų pusių.
  7. 5. Tada keptuvėje ištirpiname gabaliuką sviesto, sudedame žiedais arba pusžiedžiais supjaustytą svogūną bei apkepame.
  8. 6. Sausoje keptuvėje apskrudiname šoninę bei padedame ant servetėlės, kad susigertų nereikalingi riebalai.
  9. 7. Blyną dedame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliojame svogūną, šoninę, sutarkuotą fermentinį sūrį bei skiltelėmis pjaustytus pomidorus.
  10. 8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol išsilydys sūris. Skanaujame!
  11. bulvių pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvinės picos receptų rasite: Bulvinės picos.

Dorota

Na jau dėl šito patiekalo, tai mano vyras kraustosi iš proto, jau jis viską atiduotų už jį ir tikriausiai galėtų valgyti kiekvieną dieną. Tikrai labai skanu ir paįvairina kasdieninį menių.
Atsakyti

Andrius

Dėkoju už receptą, išbandžiau labai skanu🤗🤤
Atsakyti
Soti bulvių mišrainė su grybais
(5)