Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu

2018-02-14 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu
Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu – tai įdomus ir skanus patiekalas, kuriame bulvių pagrindas puikiai pakeičia tradicinę picos tešlą. Ši pica gaminama iš tarkuotų bulvių, kurios iškepamos iki traškios ir auksinės spalvos. Ant šio bulvių pagrindo dedama sultinga kiaulienos šoninė, apkepti svogūnai, švieži pomidorai ir gausus sluoksnis tirpstančio sūrio.
Bulvinė pica su šiuo įdaru ne tik džiugina skoniu, bet ir suteikia naują ir šiek tiek netikėtą picos variantą, kuris tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip ypatingas užkandis. Ji puikiai derina bulvių švelnumą su sūrio kremiškumu ir mėsos skonio intensyvumu.

Autorės komentaras - kai nusibosta įprasti bulviniai blynai, paįvairinimui galima išsikepti tokią bulvinę picą su šonine, svogūnais, pomidorais bei sūriu - labai gardu. Gamindami negailėkite įdaro, kad jis dominuotų daug labiau nei bulvės. 

Ingredientai

    • Bulvės: 5-6 vnt. (vid. dydžio)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Rūkyta kiaulienos šoninė: 4 riekelės
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Pomidorai: 1 vnt.
    • Tarkuotas fermentinis sūris
    • Sviestas: gabaliukas
    • Aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskutame bulves.
  2. nuskutamos bulvės
  3. 2. Nuskustas bulves sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  4. tarkuojamos bulvės
    Reklama
  5. 3. Rankomis gerai nuspaudžiame skystį bei sumaišome su plaktu kiaušiniu ir miltais. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais (jei bulvės nėra šviežios, nepamirštame įdėti vitamino C).
  6. 4. Tuomet imame mažą keptuvę, įpilame truputį aliejaus bei įkaitiname. Dedame 3 kupinus valgomuosius šaukštus bulvių masės bei gražiai išlyginame blyną. Apkepame iš abiejų pusių.
  7. 5. Tada keptuvėje ištirpiname gabaliuką sviesto, sudedame žiedais arba pusžiedžiais supjaustytą svogūną bei apkepame.
  8. 6. Sausoje keptuvėje apskrudiname šoninę bei padedame ant servetėlės, kad susigertų nereikalingi riebalai.
  9. 7. Blyną dedame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliojame svogūną, šoninę, sutarkuotą fermentinį sūrį bei skiltelėmis pjaustytus pomidorus.
  10. 8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol išsilydys sūris. Skanaujame!
  11. bulvių pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu

Dorota

Na jau dėl šito patiekalo, tai mano vyras kraustosi iš proto, jau jis viską atiduotų už jį ir tikriausiai galėtų valgyti kiekvieną dieną. Tikrai labai skanu ir paįvairina kasdieninį menių.
Atsakyti

Andrius

Dėkoju už receptą, išbandžiau labai skanu🤗🤤
Atsakyti