1. Pradžioje pasūdytame vandenyje išverdame bulves. Išvirtas bulves sugrūdame arba atvėsusias sumalame. Tuomet padaliname atvėsusią bulvių masę į keturias lygias dalis. Vieną dalį išimame (uždedame ant likusių bulvių) bei jos vietoje beriame krakmolą. Pasūdome, dedame trynį bei gerai išminkome bulvių masę.
2. Tada iš bulvių masės formuojame nedidelius rutuliukus, jų viduryje įspaudžiame duobutę bei dedame juos į verdantį sūdytą vandenį. Verdame, kol iškils į viršų, apie 3–4 minutes.
3. Padažas: Ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną ir lašinukus bei apkepiname keptuvėje. Tada supila,e grietinėlę, sudedame susmulkintus krapus, įberiame žiupsnelį druskos. Padaže pilame ant paruoštų bulvinių bandučių. Skanaujame!