Bulviniai gnocchi virtinukai cukinijų ir krevečių padaže

2024-01-08 Autorius WorldRecipes.lt

Bulviniai gnocchi virtinukai cukinijų ir krevečių padaže
Tai dar vienas išmėgintas nuostabus itališkas patiekalas - bulvinukai (bulvių virtinukai gnocchi) tarsi ir artimas lietuviškai virtuvei skonis, o tas padažas su krevetėmis ir cukinijomis, patikėkite manimi, tikrai fantastiškas, toks tirštas su grietinėle, mūsų šeimai be galo patiko. Jeigu esate krevečių mėgėjas, kaip ir esu aš, tai šį patiekalą vakarienei privalote išmėginti jau šiandien!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijų: 1
    • didelių krevečių: 12
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • balto sauso vyno: 200 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šafrano: žiupsnelio
    • 12% riebumo grietinėlės: 150 mililitrų
    • virtų bulvių: 10
    • krakmolo: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia padažui cukiniją smulkiai supjaustykite ir apkepkite ant šlakelio aliejaus.
  2. 2. Nuo krevečių nuimkite kiautus ir nuplėškite galvas.
  3. Reklama
  4. 3. Krevetes kartu su kiautais apkepkite ant šlakelio aliejaus, pridėkite susmulkinto svogūno ir česnako, įpilkite balto vyno.
  5. 4. Kai jau vynas išgaruoja - įpilkite kelis samčius vandens ir virkite, kol gausite aromatingą sultinį.
  6. 5. Krevetes perdėkite į keptuvę su cukinijomis ir apkepkite kelias minutes.
  7. 6. Užpilkite samčiu gauto sultinio ir pasūdykite, pagardinkite pipirais bei šafranu.
  8. 7. Pilame grietinėlės, išmaišome ir paliekame troškintis, kad padažas sutirštėtų.
  9. 8. Bulviniai gnocchi virtinukai: Išminkykite virtas bulves su druska ir krakmolu (kituose receptuose rekomenduoja dėti kiaušinio, bet aš niekada nededu).
  10. 9. Tada iškočiokite ilgą dešrą ir supjaustykite tarsi varškėčius.
  11. 10. Jei norisi dailesnių virtinukų - pavoliokite ant miltuotos šakutės, kad įgautų tokį kaip ornamentą.
  12. 11. Virkite pasūdytame vandenyje - po kelias minutes - kai iškyla į paviršių nugriebkite ir perdėkite į keptuvę su padažu.
  13. 12. Patiekite ir skanaukite!

Virginija

Ačiū, puikus receptas!
Atsakyti
Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu
(108)