Bulvinukai su miško grybais

2017-10-25 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvinukai su miško grybais

Ingredientai

    • virtos maltos šaltos bulvės: 600 gramų
    • tarkuotos bulvės: 2 vidutinės nesunktos (200 gramų tarkės)
    • krakmolas: 160 gramų
    • druska
    Įdarui:
    • nerūgštūs marinuoti grybai: ~400 gramų (arba džiovinti, jau išmirkyti)
    • šalto arba karšto rūkymo šoninė: 100 gramų
    • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
    • grietinėlė: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išverdame, gerai atvėsiname bei sumalame. Tada sudedamei kitus tešlos produktus. Gerai išminkome. Daugiau nieko turėtų netrūkti, jei viską pasveriame. Rankas nusiplauname bei pasikrakmoliname, darome blynelius ir į vidų dedame įdaro, kraštus suspaudžiame gerai ir suapvaliname. Apvoliojame krakmolingose rankose.
  2. 2. Įdarui pakepame kubeliais supjaustytą šoninę, neilgai, 60 sekundžių, sudedame svogūnus, vėl kepame, kol suminkštės ir truputį pagels, po to sudedame grybus, druską, pipirus ir grietinėlę ir vis kepame maždaug 2 minutes. Dalį atsidedame padažui. Kitus grybus sumalame. Įdarą gerai atvėsiname šaldytuve. Jei norisi standesnio galite įmaišyti truputį faršo.
  3. 3. Vandeniui užvirus dedame bulvinukus bei verdame apie 15 minučių nuo užvirimo, ant nestiprios ugnies. Į likusius grybus įdedame porą nedidelių žiupsnelių miltų, pakepame dar truputį ir įpilame pusę stiklinės grietinėlės ir pieno mišinio. Nei krakmoliniai, nei tarkuotų bulvių cepelinai, bet labai gardūs. Skanaus!
Bulvinukai su miško grybais
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)