Šie gardūs Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu yra puikus pasirinkimas bet kokiai šventei ar užkandžiams su draugais. Krevetės, kurios yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos sveikatai. Jose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip selenas, kuris svarbus imunitetui ir skydliaukės veiklai. Krevetės taip pat mažai kaloringos, todėl tinka tiek lengvai vakarienei, tiek užkandžiams.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite tigrinių krevečių, galite naudoti karališkas krevetes arba netgi mažesnes krevetes. Vietoje "Philadelphia" sūrelio, galima naudoti kitus kreminius sūrius, pavyzdžiui, varškės sūrį ar maskarponę. Norėdami šiek tiek aštresnio skonio, galite pridėti smulkintų čili pipirų.
Patiekalo gaminimo patarimai
Siekiant išlaikyti krevečių sultingumą, rekomenduojama jas prieš gaminant lengvai apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti kelias minutes pasimarinuoti. Agurkus galite pjaustyti įvairiomis formomis, kad užkandžiai atrodytų dar patraukliau.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Krevetės yra puikus liesų baltymų šaltinis ir turi mažai kalorijų. Jos taip pat aprūpina organizmą omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra svarbios širdies ir smegenų veiklai. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad krevetės gali būti alergenai, todėl reikėtų būti atsargiems, jei šis patiekalas tiekiamas didesnėje kompanijoje.
Kalorijos
Visame patiekale yra apie 300 kcal, tai reiškia, kad vienoje porcijoje yra apie 75 kcal.