Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu

2024-08-25 Autorius WorldRecipes.lt

Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
Šie gardūs Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu yra puikus pasirinkimas bet kokiai šventei ar užkandžiams su draugais. Krevetės, kurios yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos sveikatai. Jose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip selenas, kuris svarbus imunitetui ir skydliaukės veiklai. Krevetės taip pat mažai kaloringos, todėl tinka tiek lengvai vakarienei, tiek užkandžiams.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite tigrinių krevečių, galite naudoti karališkas krevetes arba netgi mažesnes krevetes. Vietoje "Philadelphia" sūrelio, galima naudoti kitus kreminius sūrius, pavyzdžiui, varškės sūrį ar maskarponę. Norėdami šiek tiek aštresnio skonio, galite pridėti smulkintų čili pipirų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Siekiant išlaikyti krevečių sultingumą, rekomenduojama jas prieš gaminant lengvai apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti kelias minutes pasimarinuoti. Agurkus galite pjaustyti įvairiomis formomis, kad užkandžiai atrodytų dar patraukliau.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Krevetės yra puikus liesų baltymų šaltinis ir turi mažai kalorijų. Jos taip pat aprūpina organizmą omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra svarbios širdies ir smegenų veiklai. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad krevetės gali būti alergenai, todėl reikėtų būti atsargiems, jei šis patiekalas tiekiamas didesnėje kompanijoje.

Kalorijos

Visame patiekale yra apie 300 kcal, tai reiškia, kad vienoje porcijoje yra apie 75 kcal. 

Ingredientai

    • Šaldytos, virtos tigrinės krevetės: 200 g
    • Citrinos sultys: šlakelis
    • Šviežias agurkas: 1 vnt.
    • "Philadelphia" sūrelis: 100 g
    • Krapai (papuošimui): kelios šakelės
    Antram kremo variantui:
    • Varškinis tepamas sūrelis: 100 g
    • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas
    • Česnakas: 1 skiltelė
    Antram krevečių užkandžio variantui:
    • Tigrinės krevetės: 200 g
    • Citrinos sultys: šlakelis
    • Pomidoras: 1 vnt.
    • Juodosios arba žaliosios alyvuogės: 10 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krevetes apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis keletą minučių.
  2. 2. Tuo metu agurką supjaustykite norimomis formomis, pvz., žvaigždutėmis.
  3. 3. Ant agurko užtepkite sūrelį, uždėkite antrą agurko griežinėlį, vėl sūrelio sluoksnį ir pagaliau uždėkite krevetę. Papuoškite krapais. Mėgaukitės!
  4. 4. Antram kremo variantui: Sumaišykite varškinį sūrelį su majonezu ir išspaustu česnaku.
  5. 5. Jei norite švelnesnio kremo, naudokite mažiau majonezo ir česnako.
  6. 6. Užtepkite kremą ant agurko gabalėlio, uždėkite krevetę ir papuoškite krapu.
  7. 7. Antram krevečių užkandžio variantui: Krevetes vėl apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite trumpam.
  8. 8. Pomidorą supjaustykite skiltelėmis ir pašalinkite sėklas.
  9. 9. Ant pomidoro skiltelės uždėkite krevetę, ant jos alyvuogę ir viską perverkite dantų krapštuku. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Šie Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu ne tik atrodo elegantiškai, bet ir yra lengvi bei skanūs. Jie puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kaip lengvas užkandis bet kuriai progai. Rekomenduojama eksperimentuoti su ingredientais ir rasti savo mėgstamiausią derinį.
Grybų užkandėlė
(2)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)