1. Iš pradžių slyvas nuplauname, pakaitiname, pertriname per sietą, atskiriame kauliukus. Pomidorus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu, paskui šaltu, tuomet nulupame odelę bei supjaustome.
2. Paruoštas slyvas bei pomidorus sutriname blenderiu, sukrečiame į didelį puodą, maišydamos užviriname, sumažiname ugnį ir verdame maždaug 20 minučių.
Reklama
3. Tuomet suberiame cukrų (aš pati ragavau, man vis buvo labai rūgštu, tai sudėjau maždaug 2 kilogramus), druską. Sudedame susmulkintas čili pipiriukų ankštis, mažais kubeliais supjaustytas paprikas, pabaigoje sukrečiame sukapotus česnakus.
4. Verdame, nuolatos pamaišydamos, maždaug 20 minučių. Dar karštą padažą supilame į paruoštus stiklainius bei sandariai uždarome. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Cukrų bei druską į padažą dedame pagal savo skonį. Kuo labiau yra prinokusios slyvos, tuo mažiau reiks cukraus. Į padažą galite įdėti ir medaus.
6. Pastebėjimas: Norint pajausti tikrąjė skonį, padažą prieš ragaujant būtinai reikia atvėsinti.
7. Pastebėjimas: Šis padažas nuostabiai tinka prie mėsos, žuvies ir kiaušinių patiekalų, taip pat sriuboms gardinti. Saldžiarūgštis, aštrokas ir gražus.:))
8. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.