Česnakinis kaukazinių slyvaičių padažas

2019-05-02 Autorius Visko po trupinėlį

Česnakinis kaukazinių slyvaičių padažas

Ingredientai

    • paruoštos geltonosios kaukazinės slyvos (be kauliukų): 5 kilogramų
    • pomidorai: 2 kilogramų
    • cukrus: 1,5-2 kilogramų (dedame pagal skonį)
    • druska: 3-5 valgomųjų šaukštų (dedame pagal skonį)
    • česnakas: 6-8 galvučių (~500 gramų)
    • čili pipiriukai: 6-8
    • žalios paprikos: 4-5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių slyvas nuplauname, pakaitiname, pertriname per sietą, atskiriame kauliukus. Pomidorus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu, paskui šaltu, tuomet nulupame odelę bei supjaustome.
  2. 2. Paruoštas slyvas bei pomidorus sutriname blenderiu, sukrečiame į didelį puodą, maišydamos užviriname, sumažiname ugnį ir verdame maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame cukrų (aš pati ragavau, man vis buvo labai rūgštu, tai sudėjau maždaug 2 kilogramus), druską. Sudedame susmulkintas čili pipiriukų ankštis, mažais kubeliais supjaustytas paprikas, pabaigoje sukrečiame sukapotus česnakus.
  5. 4. Verdame, nuolatos pamaišydamos, maždaug 20 minučių. Dar karštą padažą supilame į paruoštus stiklainius bei sandariai uždarome. Skanaus!
  6. 5. Pastebėjimas: Cukrų bei druską į padažą dedame pagal savo skonį. Kuo labiau yra prinokusios slyvos, tuo mažiau reiks cukraus. Į padažą galite įdėti ir medaus.
  7. 6. Pastebėjimas: Norint pajausti tikrąjė skonį, padažą prieš ragaujant būtinai reikia atvėsinti.
  8. 7. Pastebėjimas: Šis padažas nuostabiai tinka prie mėsos, žuvies ir kiaušinių patiekalų, taip pat sriuboms gardinti. Saldžiarūgštis, aštrokas ir gražus.:))
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Česnakinis kaukazinių slyvaičių padažas
Pikantiškas agrastų padažas prie mėsos
(2)
Karamelizuotų svogūnų padažas
(2)