Cinamoniniai lipnūs pyragėliai su riešutais ir karamelės padažu

2023-11-29 Autorius WorldRecipes.lt

Cinamoniniai lipnūs pyragėliai su riešutais ir karamelės padažu
Apie šį receptą galiu Jums pasakyti tik tiek - tai itin gardūs mieliniai pyragėliai-bandelės su lipniu karamelės padažu, riešutais, apelsinų žievelėmis ir labai daug cinamono... Skonis be proto geras, net kalorijų nebeskaičiuosite, nes norėsite dar ir dar. Būtinai rekomenduoju išmėginti jau šiandien, nieko labai ilgai nelaukiant, nes tai vienas geriausių (o gal ir pats geriausias) desertų, kuriuos aš mėginau pastaruoju metu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 420 gramų
    • sausų mielių: 2,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 2,5 valgomojo šaukšto
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • apelsino žievelės: 1 valgomojo šauškto
    • razinų: 0,5 stiklinės
    • tirpinto sviesto: 30 mililitrų (2 valgomųjų šaukštų)
    Padažui:
    • sviesto: 180 gramų
    • rudo cukraus: 250 gramų
    • apelsino sulčių: trečdalio stiklinės
    • apelsino žievelės: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlės: 60 mililitrų
    • pinijų riešutų: 300 gramų (arba migdolų)
    Įdarui:
    • rudojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • apelsino žievelės: 1 valgomojo šaukšto
    • kapotų riešutų: 60 gramų (~0,5 stiklinės)
    • razinų: 60 gramų (~0,5 stiklinės)
    • sviesto: 45 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską, apelsino žievelę ir razinas su šilto vandens 1,5 puodelio (puodelis - 240 mililitrų).
  2. 2. Tada suformuokite rutulį, ant viršaus užpilkite vieną šaukštą tirpinto sviesto ir dar perminkykite 20 kartų.
  3. Reklama
  4. 3. Likusiu šaukštu tirpinto sviesto ištepkite dubenį, dėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai pakilti maždaug 60 minučių.
  5. 4. Per tą laiką gaminkite karamelės padažą - prikaistuvyje ištirpinkite sviestą su cukrumi, apelsino sultimis ir žievelėmis.
  6. 5. Tada supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol gausite lipnų karamelinį padažą. Įdarui sumaišykite rudą ir baltą cukrų su cinamonu.
  7. 6. Po to į keksiukų formeles pilkite po vieną šaukštą padažo (padažo dar turi likti). Taip pat berkite po šaukštą kapotų riešutų.
  8. 7. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į 32x38 centimetrų dydžio stačiakampį. Aptepkite minkštu sviestu, ant viršaus pabarstykite cukrų su cinamonu, razinas ir kapotus riešutus.
  9. 8. Susukite į 38 centimetrų ilgio vyniotinį ir supjaustykite į 12 dalių (maždaug 5 centimetrų storio riekelėmis). Dėkite kiekvieną riekelę į keksiukų formą.
  10. 9. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.
  11. 10. Palikite atvėsti.
  12. 11. Tada ant keksiukų formos dėkite groteles ir kepimo skardą - apverskite ir sulaistykite likusiu padažu. Skaniausi kol dar šilti. Pasilepinkite! :)
Kepti obuoliai su varške
(17)
Desertas: Varškės pudingas
(6)
Citrininė Velykų boba
(3)
Burbuliniai vafliai | Receptas
(14)