citrininis kremas: 0,75 stiklinės (pirktas arba gamintas namie)
miltelinis cukrus: 1,25 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, 12 stiklinių talpos kekso formą ištepkite riebalais.
2. Tuomet elektriniu plaktuvu plakite sviestą, kol jis tampa šviesus. Suberkite 2 stiklines cukraus bei plakame iki šviesios purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, supilkite ketvirtadalį stiklinės citrinos sulčių ir išplakite iki vientisos masės. Po vieną nuolatos plakdamos įmuškite kiaušinius. Dalimis berkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą bei pilkite rūgpienį. Viską gerai išmaišykite.
3. Tada pusę tešlos supilkite į paruoštą formą, per vidurį peiliu padarykite griovelį. Šaukštu atsargiai į griovelį paskleiskite citrinų kremą. Po to atsargiai ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.
4. Kepkite apie 45–50 minutes (ar jau iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi neaplipti tešla). Kol pyragas kepa, sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių bei 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Iškepusį pyragą palikite formoje apie 10 minučių, tuomet išimkite ant lėkštės.
5. Pyrago viršų subadykite mediniu pagaliuku bei paskleiskite ant viršaus cukraus ir citrinų sulčių mišinį. Leidskite pyragui visiškai atvėsti.
6. Miltelinį cukrų sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių, kad susidarytų vientisa masė. Paskleiskite glaistą ant atvėsinto pyrago. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau citrininių pyragų receptų rasite: Citrininiai pyragai.
Angele
o is ko ir kaip gaminamas kremas
o is ko ir kaip gaminamas kremas
Atsakyti
Angele
Atsakyti