1. Pirmiausia cukiniją sutarkuojame kartu su žievele per burokine tarka, įberiame šiek tiek druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti maždaug 20 minučių.
2. Paskui gerai nuspaudžiame vandens perteklių, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.
Reklama
3. Įdaras: Keptuvėje įkaitiname aliejų (arba sviestą) ir apkepiname ganėtinai smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės spalvos, tada dedame faršą ir gerai išmaišome - pertriname, kad faršas nesuliptų, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ipilame šiek tiek vandens, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname maždaug 10 minučių, mėsa turi išlikti minkšta ir sultinga (neperkepta).
5. Tešla: Į gerai nuspaustus cukinijų tarkius įmušame kiaušinius, įdedame grietinės, sodą, smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, druskos, pipirų ir prieskonių, išmaišome.
6. Tuomet įberiame miltų ir viską gerai sumaišome.