Iš cukinijos galite pasigaminti labai daug įvairių patiekalų, tame tarpe ir desertų. Vienas iš jų būtų cukinijų keksas (arba pyragas). Na, kaip pavadinsi, taip tikrai nepagadinsi. Tai šiek tiek sveikesnis kepinys, nei dauguma kitų. Ar bent jau taip labai norisi tikėti, nes jame yra naudojama beveik 500 gramų cukinijos! Iš tiesų kekse cukinijos visai nesijaučia. Žinoma, turint omeny, kad cukinija apskritai iš savęs neturi jokio išskirtinio skonio, tai tikrai normalu. Keksui skonio suteiks citrina arba apelsinas (priklausomai kurį pasirinksite naudoti, nes idealiai abu tinka). Todėl galima rinktis tarp labiau citrininio arba labiau apelsininio skonio kekso. Aš pati vieną kartą cukinijos keksą kepiau su citrina, kitą kartą su apelsinu, ir abejais atvejais buvo itin skanu.
Be abejo, keksui tiek papildomo skonio, tiek saldumo suteikia šokoladinis glajus, kuris, kaip matote, šiame kekse-pyrage yra pagrindinis akcentas. Galvojantiems ar keksas gaunasi itin drėgnas, atsakysiu, kad ne. Toks per patį viduriuką - nei labai drėgnas, nei labai sausas. Toks fantastiškas pamirkyti kakavoje arba arbatoje. Ir dar, šį keksą galima kepti mėgstamoje formoje, tik turėkite omenyje, kad negiliose kepimo formose pyragas kepa kiek trumpiau. Taigi, einame į daržą arba parduotuvę ieškoti cukinijų ir gaminame nuostabų saldumyną!:)