Cukinijų tortas su majonezu, česnaku ir žalumynais

2019-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijų tortas su majonezu, česnaku ir žalumynais
Jaunų cukinijų tortokas su mėgstamu majonezu - labai skanus užkandis. Kad cukinijų blynai neplyštų, geriau kepame juos nedidelio pločio keptuvėje.

Ingredientai

    Papločiams:
    • cukinijų: 1 kilogramo
    • česnako: 1-2 skiltelių
    • kiaušinių: 3
    • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
    • kapotų žalumynų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    Įdarui:
    • mėgstamo majonezo: 1 pakelio
    • kapotų žalumynų: 1 valgomojo šaukšto
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupame cukinijų odelę ir pašaliname sėklas, sutarkuojame stambiai.
  2. 2. Leidžiame pastovėti maždaug 15-20 minučių ir nuspaudžiame nereikalingas sultis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dedame kiaušinius, miltus, išspaustą česnaką, žalumynus, druską bei maltus pipirus. Gerai permaišome.
  5. 4. Tada nedidelio skersmens keptuvę sutepame sviestu bei iškepame blynus.
  6. 5. Po to majonezą sumaišome su kapotais žalumynais, išspaustu česnaku bei druska.
  7. 6. Gautu mišiniu pertepame blynus.
  8. 7. Jeigu norisi papuošiame viršų pomidorais ir tarkuotu sūriu.
  9. 8. Galiausiai dedame cukinijų tortą į šaldytuvą maždaug 1-2 valandoms. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai
(1)
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)