Dangiški eklerai su vaniliniu kremu

2023-09-15 Autorius WorldRecipes.lt

Dangiški eklerai su vaniliniu kremu
Tikriausiai dar nesutikau pasaulyje tokio žmogaus, kuris nemėgtų savęs kartas nuo karto palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų toks žmogus, kuris bent kartą savo gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai itin švelnus ir taurus skanumynas. Šį kartą parodysiu kaip aš juos gaminu su vaniliniu kremu ir man jie gaunasi tiesiog dangiški. Neseniai pasakojau kaip gaminu eklerus su varškės ir grietinėlės įdaru bei eklerus su plikytu kremu, tačiau šie taip pat yra verti Jūsų dėmesio. Keičiu įdarus ir šis desertas niekada neatsibosta mano šeimai!

Ingredientai

    Tešlai:
    • pienas: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • grietinėlės sviestas: 100 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 4
    Kremui:
    • pienas: 400 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 80 gramų
    • vanilė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Prikaistuvyje sumaišome pieną, ištirpintą sviestą ir druską.
  2. 2. Suberiame persijotus miltus, išmaišome ir gautą masę užverdame.
  3. Reklama
  4. 3. Nukeliame ją nuo kaitros ir paliekame atvėsti.
  5. 4. Nuolatos plakdami masę įmušame kiaušinius.
  6. 5. Pasiruoštą tešlą supilame į konditerinį maišelį (jeigu neturite, naudojame plastikinį maišelį, nukirpę jo kampą).
  7. 6. Išklojame kepimo skardą su kepimo popieriumi ir ant jo išspaudžiame tešlą iš maišelio.
  8. 7. Išspaudžiame apytikriai 10 centimetrų ilgio juosteles palikdami tarp jų maždaug 5 centimetrų tarpus.
  9. 8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  10. 9. Eklerus kepame maždaug 25 minutes. Visą šį laiką jokiu būdu neatidarinėjame orkaitės!
  11. 10. Kai eklerai iškepa, išgremžiame juose ertmes kremui.
  12. 11. Kremas: Kruopščiai ištriname trynius su cukrumi ir vanile.
  13. 12. Po truputį pilame pieną ir suberiame persijotus miltus.
  14. 13. Maišydami suberiame krakmolą. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  15. 14. Masę maždaug 3-5 minutėms įdedame į mikrobangų krosnelę įjungę ją maksimaliu režimu.
  16. 15. Pagaminę kremą įdarome juo eklerus.
  17. 16. Papuošimas (nėra būtina): Ištirpiname šokoladą ir apliejame juo atvėsusius pyragaičius. Taip pat galite papuošti skaldytais riešutais, įvairiais pabarstukais. Skanaus!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau eklerų receptų rasite: Eklerų receptai.
Manų kruopų chalva - "Rava halwa"
(2)
Kepti persikai su ledais
(1)