Daržovių ir mėsytės mišrainė - visada pirmoji dingsta nuo stalo!

2019-09-18 Autorius Nekenčiu virtuvės

Daržovių ir mėsytės mišrainė - visada pirmoji dingsta nuo stalo!
Ši mišrainė yra mano viena pačių mėgiamiausių. Nieko lyg ir labai patingo, bet visi ingredientai kartu man labai dera tarpusavyje. Tiesiog paprastai skanu. 

Šis receptas pas mane užsiliko - dar iš "barako" laikų, kambariokės darydavo ir mane pavaišindavo (vienos iš jų mamytė dirbdavo kavinėje, kurios meniu būdavo ši mišrainė). Tai labai tikiuos, kad patiks ir jums.

Ingredientai

    • morkos: 3
    • svogūnai: 3
    • marinuoti agurkėliai: 4
    • mėsytė: 150-200 (virta neriebi kiauliena, karšta rūkyta kiaulienos filė, bet man labiausiai patinka virtas liežuvis)
    • malti juodieji pipirai
    • dž. krapai (arba petražolės)
    • aliejus (daržovių kepimui)
    • majonezas: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas sutarkuokime burokinės tarkos pagalba arba tiesiog supjaustykime lazdelėmis.
  2. 2. Tuomet pakepinkime aliejuje ir atvėsinkime.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūnus supjaustykime pusžiedžiais (arba dar perpus perpjaukime tuos pusžiedžius).
  5. 4. Taipogi pakepinkime gerai įkaitintame aliejuje. Atvėsinkime.
  6. 5. Po to marinuotus agurkėlius supjaustykime lazdelėmis, pasirinktą mėsytę - taip pat.
  7. 6. Viską sumaišykime, pagardinkime pagal savo skonį pipirais, krapais (galima ir šiek tiek druskos, jeigu trūksta).
  8. 7. Galiausiai sumaišykime su mėgstamu majonezu.
  9. 8. Patiekime ir skanaukime!

undefined

Aš dariau su kepta vištiena. taip pat labai skanu.
Atsakyti

Irena

Aš darau tokią pat tik karštą. Kai būna likusios nuo pietų mėsos, tai pakepinu svogūno, morkų ir pabaigai mėsą sudedu. Galima pagardinti grietine. Karštas patiekalas. Aišku, kad ir marinuotą ar raugintą agurką pridedam, tik jo nekepinam ;)
Atsakyti

Smalize

Pagal nuotrauką tai nevisi ingredientai išvardinti. Matosi ne tai cukinija ar agurotis, baklažanas. Turėtų tikti.
Atsakyti
Soti bulvių mišrainė su grybais
(5)