vanduo: ~300-400 mililitrų kiekis priklausys ir nuo raugo tirštumo, gali prireikti 400 mililitrų, tad geriausia pilti maišant ir žiūrėti, kada masė pasidaro kekso tirštumo).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia skaldytus kviečius ir rugius užpilame verdančiu vandeniu santykiu 1:1 ir palaikome maždaug 60 minučių, tam, kad jie išbrinktų bei suminkštėtų.
2. Po to visus sausus ingredientus sumaišome, sudedame raugą ir po truputi pilame vandenį, vandens kaip ir minėjau anksčiau pilame tiek kad tešla pasidarytų kekso tirštumo.
Reklama
3. Tuomet maždaug 3-4 valgomuosius šaukštus šios tešlos (geriausiai prieš dedant vaisius ir riešutus, nes gal kitą kartą norėsite kitos duonelės) nuimame ir dedame į stiklainį ir į šaldytuvą (tai bus jūsų raugas kitai duonelei, kurią norėsite kepti kada nors vėliau).
4. Viską sudėkite, dubenį uždenkite medžiaginiu rankšluostuku ir palikite per visą naktį (man gavosi ~ 12 valandų), tam kad tešla pakiltų.
5. Kita dieną pakilusią masę dedame į kepimo indą išklotą su kepimo popieriumi.
6. Šauname į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 70 minučių. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.