Džiovintų pomidorų užtepėlė su juodosiomis alyvuogėmis, česnaku bei kedro riešutais

2020-08-18 Autorius Neringos blogas

Džiovintų pomidorų užtepėlė su juodosiomis alyvuogėmis, česnaku bei kedro riešutais
Nerealiai skani saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė su juodosiomis alyvuogėmis, česnaku ir kedro riešutais. Rekomenduoju pamėginti ir Jums, nes idealiai tiks prie raudono vyno (nealkoholinio, žinoma) taurės!

Ingredientai

    • saulėje džiovinti pomidorai marinuoti aliejuje su česnakais ir žolelėmis: 100 gramų
    • juodosios alyvuogės be kauliukų: ~50-70 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pakepinti kedro riešutai: 30 gramų
    • džiovintas bazilikas: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • aliejus, kuriame marinavosi džiovinti pomidorai: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į smulkintuvą (elektrinį maišytuvą) sudedame šiek tiek pasmulkintus džiovintus pomidorus, česnako skilteles (jeigu nemėgstate aštriai, galima dėti vieną skiltelę), kedro riešutus, alyvuoges, džiovintą baziliką ir įpilame aliejaus.
  2. 2. Viską sumaišome, tik nelabai smulkiai, kad būtų matyti gabaliukai.
  3. Reklama
  4. 3. Užtepėlę patiekiame su skrudinto batono (forminės duonos) riekele. Skanaujame!
  5. džiovintų pomidorų užtepėlė su alyvuogėmis
  6. 4. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
  7. džiovintų pomidorų užtepėlė
Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis
(2)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)