Elytės eklerai su varškės ir braškių kremu bei želė gabaliukais

2023-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Elytės eklerai su varškės ir braškių kremu bei želė gabaliukais
Iš savo draugės Elytės visai neseniai sužinojau labai įdomu eklerų įdarą - varškės ir braškių kremas su želė gabaliukais. Ji sakė, kad gaunasi itin skaniai, tad nusprendžiau pamėginti. Mano šeimoje gi visi užkietėję desertų mėgėjai, tai jų tikrai nebus per daug. Tad kaip tarėme taip ir padarėme. Gavosi fantastiškai skaniai. Valgėme ir čepsėjome. Pačios didžiausios rekomendacijos, o mūsų šeimos įvertinimas yra 11 balų iš 10. Pasigaminkite ir Jūs jau šiandien, nieko ilgai nelaukdami!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • vanduo: 250 mililitrų
    • kiaušiniai: 4 (M dydžio)
    • miltai: 125 gramų
    • sviestas: 70 gramų
    • druska: šiek tiek
    • vanilinis cukrus: šiek tiek (arba pagal skonį)
    Kremui:
    • varškė: 220 gramų
    • braškės: 160 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • cukrus: 60 gramų
    • želatina: 10 gramų
    • braškių želė: 1 pakelio (su 250 mililitrų)
    Glajui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pagaminame braškinę žėlė su 250 mililitrų vandens ir padedame į šaldytuvą sustingti.
  2. 2. Tada tešlai vandenį, sviestą ir druską užviriname, suberiame miltus ir maišome, kol susidarys vientisa masė.
  3. Reklama
  4. 3. Perdedame į kitą indą ir leidžiame atvėsti bent 60 sekundžių.
  5. 4. Atskirai po vieną išplakame kiaušinius ir po vieną sudedame į paruoštą masę ir elektriniu plakikliu išmaišome tešlą.
  6. 5. Paruoštą tešlą dedame į konditerinį maišą arba švirkštą ir ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, spaudžiame norimas formas.
  7. 6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-35 minutes.
  8. 7. Iškepus trumpam paliekame orkaitėje atvėsti.
  9. 8. Atvėsus perkerpame žirklutėmis.
  10. 9. Tada kremui užmerkiame želatiną, kaip yra nurodyta instrukcijose ant pakelio.
  11. 10. Braškes nuplauname, supjaustome ir elektriniu trintuvu sutriname į tyrelę.
  12. 11. Perkošiame per sietelį, kad nebūtų sėklyčių.
  13. 12. Varškę išsukame su cukrumi, supilame braškių tyrelę ir ištirpintą želatiną, viską išmaišome.
  14. 13. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės - braškių kremą.
  15. 14. Braškinę žėlė supjaustome nedideliais kubeliais ir įmaišome varškės kremą.
  16. 15. Dedame į šaldytuvą trumpam, kai kremas pradeda stingti, užtepame ant perpjauto pyragaičio, ant viršaus dedame kitą pusę.
  17. 16. Prieš patiekdami apšlakstome tirpintu šokoladu. Lepinamės!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau eklerų receptų rasite: Eklerų receptai.
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)
Kepti persikai su ledais
(1)
Naminis šokoladas
(10)