1. Pradžioje džiovintus avinžirnius užpilame šaltu vandeniu bei brinkiname per naktį (arba apie 12 valandų).
2. Tuomet juos suberiame į maisto smulkintuvą, įmušame kiaušinį, supilame citrinos sultis, sudedame truputį pasmulkintus svogūną, česnaką bei petražoles, suberiame grūstus arba maltus prieskonius (kuminą, kalendrą, aitriąsias paprikas). Triname, kol ingredientai susimaišys. Nesistengiame visko sutrinti į košelę, svarbu, kad neliktų didelių gabalėlių (ypač svogūno arba česnako).
3. Tada gautą masę sudedame į dubenį, suberiame miltus, geriamąją sodą, sezamo sėklas bei išmaišome. Giliame puode arba gruzdintuvėje įkaitiname aliejų.
4. Po to rankomis suformuojame nedidelius maltinukus, juos atsargiai dedame į aliejų bei gruzdiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Paruošiame užpilą. Jogurtą sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi bei druska. Falafelius patiekiame su salotomis bei užpilu. Skanaujame!