Falafelių salotos su jogurto užpilu

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Falafelių salotos su jogurto užpilu

Ingredientai

    Falafeliams:
    • džiovinti avinžirniai: 1 stiklinės (220 gramų)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • šviežios petražolės: saujelės
    • kuminas: 1 šaukštelio
    • kalendros: 1 šaukštelio
    • aitriosios paprikos: 0,25 šaukštelio (neprivaloma)
    • geriamoji soda: 0,25
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 1 šaukšto
    • sezamo sėklos: 3 šaukštų
    • druska
    • aliejus: ~2 stiklainių (gruzdinimui)
    Užpilui:
    • natūralus jogurtas: 1 nedidelio indelio
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    Salotoms:
    • mėgiami salotų lapai
    • raudonieji svogūnai
    • agurkai
    • vyšniniai pomidoriukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje džiovintus avinžirnius užpilame šaltu vandeniu bei brinkiname per naktį (arba apie 12 valandų).
  2. 2. Tuomet juos suberiame į maisto smulkintuvą, įmušame kiaušinį, supilame citrinos sultis, sudedame truputį pasmulkintus svogūną, česnaką bei petražoles, suberiame grūstus arba maltus prieskonius (kuminą, kalendrą, aitriąsias paprikas). Triname, kol ingredientai susimaišys. Nesistengiame visko sutrinti į košelę, svarbu, kad neliktų didelių gabalėlių (ypač svogūno arba česnako).
  3. 3. Tada gautą masę sudedame į dubenį, suberiame miltus, geriamąją sodą, sezamo sėklas bei išmaišome. Giliame puode arba gruzdintuvėje įkaitiname aliejų.
  4. 4. Po to rankomis suformuojame nedidelius maltinukus, juos atsargiai dedame į aliejų bei gruzdiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. 5. Paruošiame užpilą. Jogurtą sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi bei druska. Falafelius patiekiame su salotomis bei užpilu. Skanaujame!
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)
Cezario salotos su kalakutiena ir parmezano sūriu
(4)