kapotas šviežias mairūnas: 1 dideles saujos (arba raudonėlis)
kapotas česnakas: 6 skiltelių
alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
balzaminis actas: 10 valgomųjų šaukštų
druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių burokėlius nuplaukite bei gerai nušveiskite, bet nelupkite. Jeigu didesni nei lauko teniso kamuoliukas – perpjaukite perpus.
2. Tuomet kiekvienam burokėliui imkite po kepimo folijos lakštą bei suformuokite iš jos dubenėlį. Į jį dėkite burokėlį, gausiai pabarstykite druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu. Gražiai supakuokite, kad skystis nepabėgtų.
Reklama
3. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros bei burokėlius kepkite maždaug 60 minučių, kol šie suminšktėja (jeigu didesni, gali reikti kepti ir ilgiau).
4. Patiekite dar karšus (atšalę nebe tokie skanūs), su ožkos, fetos sūriu, man prie jų nuostabiai tinka ir konservuota skumbrė! Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš burokėlių rasite: Burokėlių receptai