Forminis batonas

2017-10-18 Autorius WorldRecipes.lt

Forminis batonas

Ingredientai

    • miltai: 375 gramų
    • mielės: 5 gramų
    • minkštas sviestas: 1 valgomojo šaukšto (į tešlą)
    • lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto (duonos aptepimui)
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • šiltas vanduo: ~200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iškepusią atvėsiname skardoje, atvėsusią laikome maišelyje. Skanaujame!
  2. 2. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros bei kepame apie 10 minučių, po 10 minučių, kaitrą sumažiname iki 200 laipsnių ir dar kepame apie 20 minučių.
  3. 3. Po to tešlą padaliname į tris dalis, iš jų padarome volelius bei supiname kasą. Ją perkeliame į skardelę, viršų aptepame lydytu sviestu. Pridengiame bei laikome 60 minučių, kol gražiai pakyla (pakyla ji 3 kartus).
  4. 4. Stačiakampę formelę 26x11 centimetrų ištepame riebalais.
  5. 5. Tuomet į pasigamintą mišinį dedame druską bei po truputį beriame miltus, kad gautųsi elastinga ir minkšta tešla. Tada įminkome sviestą. Gerai išminkome tešlą.
  6. 6. Pirmiausia į šiltą vandenį (ne karštą, o tik šiltą, kad įkišus pirštą į vandenį jaustumėte šilumą, o ne karštį) suberiame mieles bei cukrų. Viską išmaišome bei paliekame pastovėti 10 minučių, turi susidaryti puta, jei ji nesusidarė, geriausiai viską pakartoti, kad duona pavyktų.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau batonų receptų rasite: Batono receptai.
Forminis batonas
Kukurūzų duona
(1)