Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu

2024-05-08 Autorius Kviečiu į virtuvę

Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu
Gaivios, pavasariškos, žalios ir be galo skanios brokolių, ridikėlių, kalafiorų ir agurkų salotas, pagardintos traškia, skrudinta šonine. Oi patikėkite manimi - kaip čia viskas skanu. Net sunku nupasakoti tą gerą skonį.

Beje, šioms salotoms aš naudoju džiovintas spanguoles, nors mano vyras jų nelabai mėgsta salotose, bet šiame recepte sakė, kad jos puikiai tinka. O man asmeniškai jos apskritai čia yra privalomos. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokoliai: 0,5
    • žiediniai kopūstai: 0,5
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • ridikėliai: 8
    • plonai pjaustyta šalto rūkymo šoninė: 4 juostelių
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • džiovintos spanguolės: 1 saujelės
    Padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: šlakelio
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių brokolį išskirstykite žiedynais ir nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.
  2. 2. Tada agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, ridikėlius griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, o žiedinį kopūstą iškirstykite žiedais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet šoninę paskrudinkite keptuvėje.
  5. 4. Po to į salotinę dėkite daržoves, spanguoles ir šoninę. Maišykite su padažu (padažui visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje).
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu
Salotos su figomis ir karštais vytinto kumpio skrebučiais
(1)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)
Pačios skaniausios keptos vištienos salotos
(5)