1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir kepkite 5 minutes. Tada riešutams leiskite atvėsti, o atvėsusius juos susmulkinkite. Mažame indelyje suplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčių padažą. Tai geriausia daryti užsukamame stiklainėlyje. Gautą padažą pagardinkite druska ir pipirais. Atskirame dubenyje sumaišykite garžgarsčių lapus ir plonai pjaustytą svogūną. Ant salotų užpilkite dalį padažo ir išmaišykite. Tada pasirinkite lėkštę, kurioje ir patieksite salotas. Sudėkite salotas, o ant jų viršaus riekelėmis dėkite supjaustytą avokadą. Viską apšlakstykite likusiu padažu ir apibarstykite kapotais riešutais. Patiekite su rieke jūsų mėgstamos duonos. Skaitytoja sako, kad šias salotas reikia gaminti tada, kada ruošiatės valgyti, nes jos skaniausios ir estetiškiau atrodo šviežios, nes avokadas linkęs greit juoduoti, nebent jį dosniai apšlakstysite citrinos sultimis. Skanaus!