1. Pagrindas: Džiovintus abrikosus bei slyvas pusvalandžiui užmerkiame apelsinų sultyse. Originaliame recepte rekomenduoja nupilti likusias sultis, bet aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukstais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5).
2. Tada sutriname smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius bei sėlenas iki vientisos masės, pridedame apelsinų žievelės.
3. Gautą masę sudedame į 20-22 centimetrų skersmens formą ir prispaudžiame šaukštu prie dugno.
4. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime sūrio masę.
5. Sūrio sluoksnis: Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.
6. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje, atvėsiname.
7. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuojame su jogurtu bei "Philadelphia" sūriu, įdedame cukraus pudros.
8. Kelis šaukštus avokado bei sūrio mišinio dedame į ištirpintą želatiną ir išmaišome, ir tik paskui sumaišome su pagrindine mase.
9. Supilame masę ant paruošto pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.
10. Abrikosų sluoksnis: Džiovintus abrikosus valandai užmerkiame vandenyje, paskui trumpai paverdame, kol suminkštėja.
11. Nupilame vandenį ir sudedame apelsinų žievelę. Viską sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
12. Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.
13. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje.
14. Ištirpintą želatiną supilame į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišome.
15. Kai jau sūrio sluoksnio viršus truputį apstingsta, užpilame abrikosų sluoksnį ir pastatome į šaldytuvą sustingti, idealiausia per visą naktį. Lepinamės!
16. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.